Deel 3: Marjan en Marensa

Foto: Lisa de Blok

Om meer bekendheid en aandacht te vragen voor De Vriendendienst Duin- en Bollenstreek en om meer vrijwilligers enthousiast te maken om een maatje te worden, hier het derde deel van de serie Vrienden van de Vriendendienst.

Marjan en Marensa

In december zijn Marjan en Marensa alweer een jaar geleden bevriend geraakt via de Vriendendienst. Voor Marjan was een maatje hard nodig, toen zij in een dal raakte en zich eenzaam voelde. Het contact met een maatje hielp haar daarbij ontzettend en inmiddels gaat het alweer een stuk beter met haar. Toen ze een periode depressief was, doken de twee maatjes samen in de boeken om naar een oplossing te zoeken.

Vrijwilliger worden bij De Vriendendienst doe je niet alleen voor een ander, je hebt er zelf ook veel aan.” (Marensa)

Ook voor Marensa ging het leven niet over rozen. Door een combinatie van aandoeningen lag zij vaak ziek op bed. Haar sociale leven had daar zo onder te lijden, dat zij zelf behoefte aan een maatje had. Omdat ze nog te jong voor was om in aanmerking te komen voor een maatjesproject, besloot zij zichzelf aan te melden als vrijwilliger. Dat heeft gewerkt, want samen steunen Marjan en Marensa elkaar door dik en dun.

Je moet elkaar kunnen accepteren zoals je bent.” (Marjan)

Samen struinen zij wat af in de kringloop winkels, ze hebben ze in de hele regio allemaal al eens bezocht. Als ze samen gaan winkelen, halen ze altijd vaste prik een tosti met cappuccino op een terras of bij slecht weer binnen. Van de winter willen ze onder andere gaan spitten in de stamboeken van Marjan en ook een uitje naar de zwarte markt in Beverwijk staat nog op de planning. Ze hebben het samen altijd erg gezellig en kunnen goed lachen en praten met elkaar, voorlopig hebben die twee nog genoeg te doen samen.

De Vriendendienst

Wil je meer te weten komen over De Vriendendienst Duin en Bollenstreek of wil je je aanmelden als vrijwilliger, kijk dan op de website.

Lees ook:

 

Cookieinstellingen