Patricia Koot Nederlands Kampioen marathon inline-skaten

Foto: ©focusbyhanneke/HannekeMennens

In de regen en op het natte asfalt van het circuit van Zandvoort streden dertig meisjes junioren B om de Nederlandse titel tijdens de marathon inline-skaten en na 21 km was de winst voor Patricia Koot (WIJC).

Marathon inline-skaten

Het Daikin NK Inlineskaten Marathon werd op 29 augustus voor het eerst verreden op het vernieuwde circuit van Zandvoort met strak asfalt. Bij veel rijders smaakte het naar meer en sommigen opperden al om er een jaarlijks evenement van te maken. Het is een uitdagend parcours met hoogteverschillen en kombochten en dit weekend ook wind en veel regen.

Patricia Koot rijdt in het KNSB Talentteam ZuidWest, vorige week gaf zij al haar visitekaartje af met 3 Nederlandse inline titels op de baan en op de weg. Tijdens deze marathon inline-skaten moesten de rijders op het circuit 21 km afleggen. De regen in de ochtend en de harde noordwesten wind zorgden ervoor dat het moeilijk was om weg te komen tijdens de wedstrijd. Er werden een paar pogingen ondernomen, maar het lukte niemand.

In de finale zat Patricia iets te vroeg op kop, maar ze wist er nog een eindsprint uit te persen en het lukte geen van de andere deelnemers om haar te passeren. Patricia’s vierde Nederlandse titel inline skaten in dit seizoen! Tweede werd Sanne Oosterwijk uit Lelystad en derde Jet Fransen uit Andijk. Nu gaat Patricia Koot zich voorbereiden op het schaatsseizoen waarin zij de afgelopen jaren ook al vele overwinningen heeft behaald.

Senioren dames

In de middag gingen de senioren van start. De wedstrijd begon nog met een natte baan maar deze droogde snel op. Lisa van de Geest is elfde in de einduitslag. Anne Leltz won de sprint van de groep die al na acht ronden moest afsprinten, zij werden ingehaald door de kopgroep.

Reacties