Drie NK titels voor Patricia Koot (WIJC)

Foto: ©focusbyhanneke/HannekeMennens

Patricia Koot, lid van de Warmondse IJs- en Skeelerclub en rijdend voor het KNSB talentteam Zuidwest, heeft deelgenomen aan het NK Inlineskaten in Friesland en kwam met veel medailles thuis en met drie nationale titels bij de meisjes junioren B.

Drie maanden later dan gepland door de corona pandemie, is op 21, 22, en 23 augustus in Friesland het Daikin NK inlineskaten Baan en Weg verreden. Op de piste bij sportstad Heerenveen is op vrijdag en zaterdag het NK Inlineskaten Baan verreden en zondag 23 augustus is het NK Inlineskaten Weg in Wolvega. Vanwege de geldende coronamaatregelen was er geen toegang voor publiek en was er per rijder één begeleider toegestaan.

Vrijdag, eerste NK dag inlineskaten op de baan

De eerste dag stond er voor de junioren B een 200 meter tijdrit, een 1000 meter inline en een 5000 meter puntenkoers op het programma. Op de 200 meter werd Patricia vierde met een verschil van één honderdste op de nummer 3, Marieke de Vries. Deze afstand, en dus de Nederlandse titel, werd gewonnen door Lataesha Narain uit Broek in Waterland. Bij de 1000 meter wist Patricia de finale te halen en won de zilveren medaille achter Janne Berkhout uit Hauwert.

De slotafstand van deze eerste wedstrijddag was de 5000 meter puntenkoers. Op deze afstand kunnen de rijders iedere ronde punten verdien door als eerste of tweede de finishlijn te passeren. Patricia Koot wist hier veruit de meeste punten te behalen en finishte met één ronde voorsprong op het peloton en dus Nederlands Kampioen op deze afstand.

Zaterdag, tweede NK dag op de baan

De tweede dag stond er een 500 meter inline, een 8000 meter afvalkoers en een aflossing op het programma. Op de 500 meter was de halve finale, en een 6e plaats, het eindstation voor Patricia Koot. Deze afstand werd gewonnen door Lataesha Narain uit Broek in Waterland.

De 8000 meter afvalkoers was een spannende wedstrijd waarbij iedere ronde de laatste renner afvalt. Patricia was in de laatste ronde weggereden met Kimberley de Lang uit Wilhelminaoord. In de eindsprint was Patricia net iets eerder dan Kimberley en zij wist zo haar tweede nationale titel te veroveren.

De aflossing, een teamwedstrijd over 3000 meter, ging aanvankelijk goed en team Zuidwest haalde de zilveren medaille. Echter, door protest van een ander team op een jurybeslissing , moest deze afstand overgereden worden. Daarbij werd er verkeerd gewisseld waarna een diskwalificatie volgde.

Slotdag, NK inlineskaten op de weg

De laatste dag was het NK inlineskaten op de weg in Wolvega. Twee afstanden stonden op het programma: de One Lap en de 8000 meter puntenkoers. Op de One Lap behaalde Patricia Koot opnieuw de finale en won ze zilver achter Lataesha Narain uit Broek in Waterland.

De laatste afstand van dit kampioenschap was de 8000 meter puntenkoers. Ook op deze afstand wist Patricia de meeste punten te behalen en wist ze samen met haar teamgenoot Sophie Kraaijeveld uit Alphen aan de Rijn weg te rijden uit het peloton. Patricia Koot behaalde haar derde Nederlandse titel dit weekend.

Reacties

Cookieinstellingen