Bericht over de Najaarsfeesten in Sassenheim

Foto: Pixabay

De derde week van september is in Sassenheim de week van de Najaarsfeesten. Zoals reeds eerder gemeld, zal deze feestweek er duidelijk anders uitzien dan alle jaren voorheen.

Het bestuur van de Oranjevereniging Sassenheim heeft besloten om geen enkele activiteit te organiseren die zich binnenshuis afspeelt. Dus geen feesttent, maar ook geen activiteiten in sportkantines, sporthallen of horecagelegenheden.

Najaarsfeesten Sassenheim

“Wij zijn van mening dat aan Najaarsfeesten gerelateerde evenementen, waar dan ook binnen georganiseerd, op enig tijdstip problemen zullen veroorzaken met het in acht nemen van de 1,5 meter. regel. Deze 1,5 meter regel is, net als alle andere RIVM richtlijnen, bij het opstellen van ons programma telkens een keihard uitgangspunt geweest.” (Oranjevereniging Sassenheim)

Kinderkermis tot 12 jaar

“Wij hebben, in goed overleg met gemeente, politie, brandweer, milieudienst en veiligheidsregio besloten om voor kinderen in de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar een vergunning voor een ‘Corona-Proef kermis’ aan te vragen. Op het Boschplein willen wij vanaf woensdag 16 september tot zaterdag 19 september voor kinderen tot en met 12 jaar een aantal kermisattracties opstellen. Ouders zijn uiteraard als begeleider van kinderen welkom. Onze beveiligers zullen er op toezien dat er niet te veel ouders tegelijk op het terrein komen. Hierbij is uiteraard de inachtneming van de 1,5 meter afstand heel belangrijk. Wij rekenen hier ook op uw medewerking.”

PizzaParty

Voor de leeftijdsgroep van 13 tot 17 jaar wordt dit jaar een Pizza Party georganiseerd op vrijdag 18 september van 17:00 uur tot 20:00 uur. Tijdens dit Chill-Event krijgen de jongeren van de sponsoren gratis een pizzapunt aangeboden. Ook de frisdranken zijn voor de bezoekende jongeren geheel gratis.

Sportieve activiteiten

Voor de actieve Sassemmers onder ons organiseren ze een wandel en/of handloop evenement, waarbij je zelf bepaald op welk tijdstip je jouw prestatie verricht. En bij de fietstocht op zaterdag wordt er gestart met afstand van elkaar.

Evenementen op TV

“Ook organiseren we nog een aantal evenementen die op TV bij Bollenstreek Omroep TV te zien zullen zijn en waarvoor u dus helemaal niet de deur uit hoeft”, zo laat de voorzitter van de Oranjevereniging Sassenheim weten. “Naast drie geweldige concerten, Shirma Rouse, KLM-Orkest en Crescendo, is er voor onze ouderen een Bingo-middag. Op vrijdagavond zullen tijdens een spannende quiz een aantal bekende Sassenheimers het in de studio tegen elkaar opnemen. Maar ook de kijker kan thuis vanuit een luie stoel meedoen aan deze quiz. We zullen dus twee winnaars hebben die avond. En er zijn leuke prijzen beschikbaar. En op zaterdagavond dan nog de Grote Kermis Bingo met echt gigantische prijzen.”

Programma Najaarsfeesten

Volgende week zullen alle programmadetails in de lokale media, op sociale media en op de website bekend gemaakt worden. Daar kun je dan ook lezen hoe je je voor een evenement kunt opgeven. Uiteraard zijn alle evenementen onder het voorbehoud van eventuele nieuwe richtlijnen door RIVM of overheid.

“Wij vragen aan alle bezoekers om bij alle evenementen de richtlijnen van de RIVM te respecteren, zodat wij deze Najaarsfeesten gezellig, maar ook veilig met elkaar kunnen vieren. Wij wensen u heel veel plezier bij deze anders dan andere Najaarsfeesten 2020.

Voor nu, #BSAVE en let een beetje op elkaar.” Rob Koek (voorzitter)

Reacties