Onruststokers verbannen uit Warmond

Foto: Pxhere

De burgemeester heeft inmiddels drie personen uit Warmond verbannen door hen een gebiedsverbod op te leggen. Deze drie behoren tot de groep onruststokers, die bij Koudenhoorn al enige tijd voor overlast zorgde.

Sinds meer dan twee maanden ligt er in de buurt van het eiland Koudenhoorn een geïmproviseerd eiland, gemaakt van boten. Een groep van zes tot tien personen zorgt vanaf dat eiland en in de omgeving al enige tijd voor overlast.

De groep wordt daarnaast ook in verband gebracht met verschillende diefstallen uit bootjes in de omgeving. Verder zouden ze zich intimiderend gedragen naar mensen en watersporters, vernielen ze bomen en straatmeubilair, hebben ze loslopende gevaarlijke honden bij zich en gooien ze hun afval in het natuurgebied.

Op 21 juni werd in eerste instantie al een gebiedsverbod opgelegd aan twee personen, die al langer in beeld waren bij de politie en tot de harde kern van de groep onruststokers behoren. De rest van de groep ontving daarbij een waarschuwingsbrief. Deze week kreeg ook nog een derde persoon een gebiedsverbod opgelegd, nadat er afgelopen weekend opnieuw overlast bleek te zijn op en rond het water bij Koudenhoorn.

Het gebiedsverbod houdt in dat deze personen vanaf het moment van bekendmaking tot 1 september 2018, klokslag 06:00 uur, zich niet meer mogen begeven in de wateren van Warmond, de eilanden en de polders en ook niet in de dorpskern van Warmond. Overtreding van dit gebiedsgebod is strafbaar en de politie houdt dan ook streng toezicht hierop.

Naast dit derde gebiedsverbod werd ook nog een extra waarschuwingsbrief uitgereikt aan de rest van de groep. Met deze maatregel wordt verwacht dat de rust in het natuurgebied weer terug zal keren en er weer aangenaam gerecreëerd kan worden de komende zomer.

Lees ook: Verdachten aangehouden voor diefstal uit boten

 

Reacties