Stal Koudenhoorn volledig afgebrand

Foto: 112Bollenstreek

Vannacht is op het eiland Koudenhoorn in Warmond rond 1.15 uur een grote brand uitgebroken bij Stal Koudenhoorn. De stal en de naastgelegen hooiberg zijn volledig verwoest bij de brand.

Bij de stal waren onder andere kippen, kalkoenen, konijnen, varkens en andere beesten aanwezig. In eerste instantie werd er gemeld dat alle dieren op tijd waren gered, maar uit een interview van de Teyding, blijkt dat drie konijnen en een cavia de brand toch niet hebben overleefd. De paarden en pony’s stonden in de wei op het moment dat de brand uitbrak. Stal Koudenhoorn is onderdeel van kinderboerderij de Kloosterhof in Warmond en is in beheer bij vrijwilligers, die dit in de afgelopen tien jaar helemaal hadden opgebouwd.

Door de moeilijk te bereiken locatie duurde het enige tijd voordat er geblust kon worden. De brandweer moest dan ook flink opschalen om het vuur onder controle te krijgen en er kwamen brandweerkorpsen uit de hele regio assisteren. Uiteindelijk waren meer dan twintig boten en andere voertuigen van de brandweer ter plaatse.

Even na 3.30 uur vannacht werd het sein brandmeester gegeven. Vanwege de smeulende hooibalen moest daarna met een kraan het hooi uit elkaar getrokken worden, om zo volledig na te kunnen blussen.

Via de brandweer en ook de gemeente wordt een oproep gedaan om niet te gaan kijken en de afzettingen te respecteren, zodat de dieren weer tot rust kunnen komen en de politie verder onderzoek kan doen naar de oorzaak van de brand. Het eiland is hierdoor de komende dagen maar deels toegankelijk voor publiek.

Bekijk de hele fotoserie op 112Bollenstreek.

'

Reacties

article
12032
Stal Koudenhoorn volledig afgebrand
Vannacht is op het eiland Koudenhoorn in Warmond rond 1.15 uur een grote brand uitgebroken
https://teylingen.nieuws.nl/nieuws/12032/stal-koudenhoorn-volledig-afgebrand/
2018-07-01T11:50:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2018/07/01114645/brand-koudenhoorn.jpg
brand, Koudenhoorn
Nieuws