Verdachten aangehouden voor diefstal uit boten

Foto: Facebook Politie Noordwijk

Agenten hielden in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 juni twee mannen aan op verdenking van diefstal uit boten langs de Vaartkade in Sassenheim. De twee maken deel uit van een overlastgevende groep waarop de gemeente Teylingen en politie investeren om de overlast een halt toe te roepen.

Bij de politie kwam dinsdag 12 juni omstreeks 03.00 uur de melding binnen dat zich twee personen verdacht ophielden op de Vaartkade en dat zij ook op de daar aangemeerde boten gezien waren. Ook wist de getuige te melden dat de mannen mogelijk goederen vanaf de boten naar een auto hadden gebracht.

Aanhouding

In de omgeving hielden agenten twee mannen aan uit Leiden van 23 en 35 jaar, op verdenking van diefstal vanaf boten of een poging daartoe. Eén van hen had inbrekerswerktuigen bij zich, in de betreffende auto werden inderdaad spullen aangetroffen die vanaf een boot afkomstig zouden kunnen zijn. De recherche onderzoekt de zaak

Geïmproviseerd eiland van boten

Sinds ongeveer twee maanden ligt er in de buurt van het eiland Koudenhoorn een geïmproviseerd eiland, gemaakt van boten. Een groep van zes tot tien personen zorgt vanaf dat eiland en in de omgeving voor overlast, intimideert watersporters en kan mogelijk in verband gebracht worden met meerdere diefstallen uit vaartuigen. Reden voor de politie en gemeente om de handen ineen te slaan.

“De ontstane situatie is absoluut onwenselijk en moet een halt toegeroepen worden. Daarom zijn wij in nauw overleg met de gemeente over hoe we deze groep aan gaan pakken.” licht teamchef Henk Woppenkamp van politie Noordwijk-Teylingen toe.

“Vooruitlopend op het plan van aanpak wordt er door ons extra gesurveilleerd in de omgeving en roepen wij mensen op direct 112 te bellen bij verdachte situaties. Een melding van een alerte burger is ook de reden dat wij vannacht twee verdachten hebben kunnen aanhouden.”

Burgemeester Carla Breuer geeft aan: “Het stoppen van de overlast is ons als gemeente en politie ernst. Bovendien staan er volgende week met de Kaagweek bijzondere activiteiten voor de deur. Dat is een mooi feest dat we graag met z’n allen zonder overlast willen vieren.”

 

Reacties