Twee gratis workshops van Groen Dichterbij

Foto: pxhere

Samen met het IVN, het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, is de gemeente Teylingen gestart met het programma Groen Dichterbij.

Groen Dichterbij

Groen Dichterbij ondersteunt en versterkt de groeiende beweging van mensen die samen aan de slag gaan met de aanleg van het beheer van groenvoorzieningen in hun directe leefomgeving. Een beweging waar de gemeente al geruime tijd op inzet met als resultaat dat er inmiddels richting de 100 groene initiatieven van inwoners zijn in Teylingen.

Op 11 april is het programma officieel van start gegaan en is er een avond georganiseerd op Koudenhoorn samen met een aantal van de groene initiatiefnemers. Tijdens deze avond zijn er gedachten uitgewisseld over hoe deze groene initiatieven nog beter kunnen worden geholpen en hoe het programma ‘Groen Dichterbij’ verder kan worden ingevuld. Voor nu staan er twee nieuwe gratis activiteiten gepland.

Workshop natuurfotografie

Op maandagavond 11 juni wordt er een workshop natuurfotografie in je buurt georganiseerd. Om mooie foto’s te maken hoef je geen groot natuurgebied te bezoeken of een verre reis te maken. Ook in je buurt of wijk zijn er prachtige plaatjes te schieten.

Tijdens de workshop natuurfotografie in je buurt leert fotograaf Natascha van den Bosch je de basis van fotografie, die je daarna zelf toepast. Door middel van fotografie ontdek je Teylingen vanuit een ander perspectief. Aanmelden voor deze workshop kan via deze link.

Fietstocht klimaatadaptatie

Zondagmiddag 24 juni kan je leren over klimaatadaptatie op de fiets. Houd je van fietsen in het groen? En lijkt het je leuk om af en toe af te stappen en iets te weten te komen over hoe groene initiatieven bijdragen aan klimaatadaptatie?

Tijdens de fietstocht langs groen initiatieven leer en zie je hoe groen initiatieven bijdragen aan klimaatadaptatie en wat je zelf kunt doen. Aanmelden kan via deze link.

Voor meer informatie over ‘Groen Dichterbij’ kun je een kijkje nemen op https://www.ivn.nl/groendichterbij. Aanmelden kan ook door een e-mail te sturen naar [email protected].

Lees ook: ‘Groen Dichterbij’ verbindt initiatieven

 

Reacties