‘Groen Dichterbij’ verbindt initiatieven

Foto: Lisa de Blok

Woensdagavond 10 april werd in het Paviljoen op Koudenhoorn door de gemeente in samenwerking met het IVN, het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, de startbijeenkomst gehouden van Groen Dichterbij.

Groene initiatiefnemers uit Teylingen waren hierbij uitgenodigd. Enerzijds om ze te bedanken voor hun inzet en anderzijds om ze ook onderling kennis te laten maken met elkaar.

Groen Dichterbij

Groen Dichterbij is een platform dat mensen wil stimuleren en ondersteunen om als buurt, straat of wijk gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van hun leefomgeving. Teylingen kent inmiddels al zo’n 75 van dit soort groene initiatieven. Van groot tot klein; zoals groenstroken en boomspiegels die door inwoners worden opgeleukt. Maar ook de grotere initiatieven als Park Overbosch en Park Rusthoff, de Eendenkooi en Kinderboerderij De Klaprooshof worden beheerd door vrijwilligers. De hoogste tijd dus om ook onderling deze groene initiatiefnemers te verbinden.

Startbijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst werden de initiatiefnemers ontvangen met een kopje soep en kon men tijdens het eten alvast informeel kennismaken met elkaar. De avond werd geopend door wethouder Kees van Velzen, die vol trots vertelde over enkele bijzondere groene initiatieven in Teylingen. Vervolgens werd een presentatie gegeven door het IVN.

“Wij merken duidelijk een stijgende interesse in natuur en meer groen, als het maar dichtbij huis is.” (Tonja van het IVN)

In groepjes werd samen gekeken naar wat goed en minder goed ging bij het opzetten van de initiatieven, waar er behoefte aan is en wat hierin de ideale rol van de gemeente zou zijn. Over het algemeen blijken de initiatiefnemers tevreden over de samenwerking met de gemeente. Met het project Groen Dichterbij hoopt de gemeente Teylingen het groene netwerk onderling te versterken en nog meer initiatiefnemers te kunnen ondersteunen. De volgende bijeenkomst staat gepland in juni.

Ook een idee voor een groen initiatief?

Heb jij ook een goed idee of inspiratie om jouw eigen buurt te vergroenen? Dat kan! Neem contact op met de gemeente Teylingen, 14 0252 en deel je plannen. Je kunt zo de nodige ondersteuning krijgen bij de uitvoer van jouw eigen groene initiatief en samen goede afspraken maken over het onderhoud en dergelijke zaken.

Publiciteit

Heb je zelf al een leuk initiatief en wil je graag wat publiciteit hierover? Neem dan contact op met onze redactie via [email protected]

Lees ook: Nieuw groen initiatief in Warmond

'

Reacties

article
11637
‘Groen Dichterbij’ verbindt initiatieven
Woensdagavond 10 april werd in het Paviljoen op Koudenhoorn door de gemeente in samenwerking met
https://teylingen.nieuws.nl/nieuws/11637/groen-dichterbij-verbindt-initiatieven/
2018-04-17T13:18:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/327/2018/04/17131158/Groen-Dichterbij-4-e1523963660103.jpg
groen dichterbij, initiatieven
Cultuur, Duurzaam, Nieuws