Gebr. Spies openen eigen locatie voor 1915 watches

Foto: 1915 watches

In juni 2015 maakten de broers Johnny (23) en Robert (19) Spies een vliegende start, toen ze een zelf ontworpen houten horloge op de markt brachten. Aan de keukentafel van het ouderlijk huis zaten ze destijds nog zelf de bestelde horloges in te pakken.

1915 watches

Inmiddels is hun Sassemse horlogemerk ‘1915 watches’ een begrip geworden en uitgegroeid tot een bedrijf van serieuze omvang. Hoogste tijd dus om hun bedrijfsactiviteiten voort te zetten in een echt bedrijfspand.

johnny-en-robert-spies-715x408Zaterdag was het moment waar Johnny en Robert Spies de afgelopen maanden naar toe hebben gewerkt, de opening van hun nieuwe pand aan de ringvaart op het bedrijventerrein Meer & Duin in Lisse. Met een glas champagne in de hand en confetti in de lucht, proostten zij met de vele gasten op deze nieuwe stap in het 1915 watches avontuur.

Na de toost op de toekomst mocht dan eindelijk de deur open en konden de gasten het pand van binnen bewonderen. De opa en oma’s van img_9870de twee broers werden als eerste naar voren gehaald om iedereen voor te gaan naar binnen. De broers zijn dan ook reuze trots hun eigen plek. 

“We wilden onze eigen plek perfect naar ons zin hebben en zijn daarom opzoek gegaan naar de stoerste materialen die ons plekje een eigen karakter zouden geven.”

En dat eigen karakter is meer dan gelukt en ontnam menig bezoeker even de adem. De gasten lopen bij binnenkomst tegen een zelf getimmerde balie van oude pallets aan met daarachter een wand van zestig jaar oude roestige golfplaten. Via de trap naar boven langs een knalgroene muur, kom je vervolgens in de kantoorruimte. In het kantoor staat tegen de met sloophout beklede wand een houten bureau met stalen poten. Daarboven ter decoratie een roestige tweemans zaag.

1915

De broers hebben deze avond met trots en een gezicht waar de ontlading vanaf te lezen was, aan iedereen hun plek kunnen laten zien. En wat de toekomst hen nog gaat brengen?

“Dat moet nog even een verrassing blijven, maar we hebben alweer de nodige ideeën voor productvernieuwingen, en nog veel meer”, zeiden de broers terwijl ze elkaar met een glimlach aankeken. 

Lees ook: De mannen achter het houten horloge.

Reacties