De mannen achter het houten horloge

Johnny (links) en Robert (rechts) Spies
Foto: Lisa de Blok

De aankondiging van de twee Sassenheimse broers over hun nieuwe horlogemerk ‘1915 watches’, dat met een handgemaakt houten horloge op de markt komt, ging vrijwel direct viral. Binnen een paar dagen heeft de Facebookpagina al 10.000 likes te pakken.

Dat het zo snel zo goed zou gaan lopen, hadden we nooit verwacht”, laten de broers weten tijdens een interview. Twee dagen nadat ze hun website lanceerden, kunnen de eerste bestellingen al de deur uit.

Johnny (22) en Robert (19) Spies zijn samen aan de keukentafel bezig met het inpakken van de doosjes met horloges. “Het idee om een horloge van hout te ontwerpen, ontstond tijdens een online zoektocht naar houten zonnebrillen”, vertelt Robert. Geïnspireerd door het verhaal van twee jongens die zelf zo’n zonnebril op de markt brachten, gingen ze samen aan de slag om een uniek houten product te bedenken.

1915 waches horlogeZo gezegd, zo gedaan

Het product werd een horloge, waarop Johnny al snel met ideeën kwam voor een brutaal en hip ontwerp. Een nieuw concept was geboren, ‘1915 watches’. Ze richtten samen een vof op en inmiddels, drie maanden later, is het houten horloge een feit. De twee blijken een ijzersterke combi te zijn. Johnny heeft als ontwerper voldoende creativiteit in huis om een origineel design te maken, Robert heeft tijdens zijn studie geleerd om commercieel te denken. Ze zijn ondernemend en weten van aanpakken.

Lees ook: Broers beginnen horlogemerk

Handgemaakt en duurzaam

De naam ‘1915 watches’ is een verwijzing naar het begin van de industriële revolutie. De tijd net voor de massaproductie op gang kwam, die de basis legde voor onze huidige wegwerpmaatschappij. De tijd dat alles nog met de hand gemaakt werd. Dat willen de jongens dan ook uitstralen met hun horloge. Zij geloven niet meer in de formule dat alles altijd zo veel en zo goedkoop mogelijk moet.

Visie

Het merk staat voor duurzame materialen, die met de hand tot een kwalitatief eindproduct worden verwerkt. Iets dat ze in het dagelijks leven ook zoveel mogelijk na streven. Met een prijskaartje van € 59,- is het horloge ook nog eens betaalbaar voor de normale mens, een van de uitgangspunten bij het ontwerp. Dankzij de printbare versie ‘mySize’ ben je altijd verzekerd van de goede maat, die de jongens zelf voor je aanpassen. Hun volgende stap zal het houten dameshorloge zijn, naar verwachting vanaf deze zomer verkrijgbaar.

 

 

 

Reacties