Urnmonument: Klein gedenkteken van een groot verlies

Foto:

Steeds meer mensen kiezen ervoor om na hun overlijden gecremeerd te worden. Daar heeft ieder voor zich zo zijn of haar goede redenen voor. Maar in tegenstelling tot vroeger, toen eigenlijk iedereen nog begraven werd, betekent dat ook dat er veel minder grafstenen of grafmonumenten nodig zijn.

ADVERTORIAL

Cortenstaal gedenkteken
Toch voelen de meeste nabestaanden nog wel de behoefte om hun gecremeerde overledenen te herdenken met een tastbare herinnering. Daarvoor zijn speciale urnenmonumenten verkrijgbaar. Die zijn standaard te verkrijgen, maar ook bijzondere, persoonlijke en op maat gemaakte urnenmonumenten zijn mogelijk. Sommige zijn zo bijzonder dat wel van kunstwerken gesproken kan worden. Grafkunst is een bijzondere vorm van kunst die een persoonlijk gedenkteken verheft tot kunst. U kunt daarvoor bij een grafkunstenaar terecht. Ik vertel er op deze pagina meer over.

Uniek monument voor een uniek persoon
Iedereen is uniek op deze wereld. Zo bent u uniek, ben ik uniek en zijn uw naasten uniek. Iedereen heeft karakteristieke en bijzondere eigenschappen die de uniciteit bepalen. Na het overlijden van een uniek persoon is een unieke herinnering natuurlijk zeker op zijn plaats. Ook na een crematie is het fijn om een unieke en persoonlijke herinnering te kunnen koesteren in de vorm van een bijzondere urn en een urnmonument.

Urnmonument op maat
Een urn is meestal verkrijgbaar via uw uitvaartonderneming. Maar is ook te maken in de meest uiteenlopende vormen, materialen en stijlen. Deze persoonlijke aanpak wordt onder andere door grafkunstenaar Jeroen Stok gedaan. Samen met u ontwerpt hij een persoonlijk gedenkteken voor u dat past bij uw overleden geliefde of dierbare.

Dat gedenkteken of kunstwerk kunt u plaatsen op een urnengraf of mee naar huis nemen om in uw tuin of huis te plaatsen. Omdat een persoonlijk urnenmonument als het ware iets zegt over de overledene is uw hulp nodig. Dat kan in de vorm van uw verhalen over de dierbare.

Meer informatie over een urnenmonument Heeft u belangstelling of ontvangt u graag meer informatie over het laten maken van een persoonlijk urnenmonument? Zoekt u dan eens op internet naar grafkunstenaar of grafkunst.

(Bron: Memorabel) 

Cookieinstellingen