SweetBoudoir Photography laat je inzien dat ook jij mooi bent

Margriet Hulsker heeft met het werk in haar fotostudio SweetBoudoir Photography een duidelijke missie. “Ik wil mensen laten zien hoe ontzettend mooi ze zijn; ongeacht leeftijd, postuur of imperfecties.”

Ze weet als geen ander hoe belangrijk het is om van jezelf te kunnen blijven houden en ondanks alle onzekerheden jezelf te accepteren zoals je bent, want daar zit volgens haar echte schoonheid. Nadat ze net bevallen was van haar dochtertje werd ze in 2013 ernstig ziek, het had niet veel gescheeld of ze was er niet meer geweest. Hierdoor raakte ze al het vertrouwen in haar eigen lichaam kwijt. Na een flinke strijd wist ze er lichamelijk en mentaal weer bovenop te komen, maar haar zelfbeeld was flink aangetast. Toch besloot ze een mooie fotoreportage van zichzelf te laten maken bij een collega fotograaf.

Fotograaf: Peter Kasbergen

“Ik had niet verwacht dat ik zoveel kracht en energie zou krijgen van de reportage. Ik voelde me goed en bovenal mooi en geliefd door iedereen om me heen nadat ik de eerste sneekpeak foto’s had gedeeld op Facebook’! De reportage gaf me mijn zelfvertrouwen terug en verbeterde mijn zelfbeeld.” (Margriet)

SweetBoudoir Photography

Ze heeft het werk als research analist naar de ziekte van Duchenne na een revalidatie en reïntegratie periode van meerdere jaren alsnog achter haar gelaten om zich volledig te storten op haar passie en daarvan haar fulltime bedrijf te maken. Haar specialiteit is dan ook om het mooiste in mensen naar boven te halen en dat vast te leggen met haar camera. Haar stijl; ‘SweetBoudoir’ is het beste te omschrijven als elegant, een tikkeltje gewaagd of zelfs teasend, maar vooral mooi en passend bij de moderne vrouw. De studio is gevestigd in het voormalige Kasteel Endegeest; een sprookjesachtige omgeving die jullie foto’s een extra dimensie zal meegeven.

Boudoir fotografie is een bijzondere stijl in de fotografie, voor zowel jou als klant, als voor de fotografe zelf. Het vergt dan ook vaak een flinke stap buiten je eigen comfort zone of zo’n reportage te laten maken. Een stap waar Margriet je met alle liefde overheen helpt! Ze neemt graag de tijd voor je om je echt het gevoel te geven dat je er mag zijn en dat jij je op je gemakt voelt bij haar door tussen door een gesprek aan te knopen en te vragen naar wie zij nu echt voor haar lens heeft staan. Ze krijgt voornamelijk vrouwen voor haar lens, maar fotografeert ook mannen en stelletjes. Aan de hand van vijf reeds eerder doorgestuurde voorbeeldfoto’s weet Margriet welke sfeer haar klanten mooi vinden en heeft ze advies gegeven over de zelf mee te brengen kleding en accessoires. 

Een cadeautje voor jezelf of een ander

Een geheel verzorgde fotoshoot duurt 1,5 tot 2 uur en is bijna te vergelijken met een wellness moment. Voor de shoot komt eerst een professionele visagist voor het verzorgen van de make-up. Er wordt wat gepraat om elkaar beter te leren kennen en samen wordt er gekeken naar een combinatie van de meegebrachte kleding en lingerie en de reeds in de studio aanwezige spullen voor de perfecte outfits voor tijdens de shoot. Haar manier van werken geeft vrouwen het lef om nog net dat stukje verder buiten hun comfortzone te gaan, dan dat ze in eerste instantie verwacht hadden voor aanvang van de shoot. Wat vaak toch het mooiste resultaat oplevert. Ongeveer twee weken na de shoot worden de foto’s samen bekeken en uitgezocht. Ook wordt dan besloten in welke vorm de foto’s worden afgedrukt, bijvoorbeeld een mooi album of toch voor aan de muur of in een luxe bewaarbox.

Het is een mooi cadeau om jezelf te gunnen of juist voor iemand waar je om geeft. En heb je het idee dat je niet mooi genoeg bent voor dit soort fotografie? Dan is dit juist iets voor jou! Je mag er zijn, je bent mooi! Lijkt het je wel wat om jezelf eens mooi op de foto te hebben of wil je gewoon wat meer informatie? Neem dan een kijkje op de website http://www.sweetboudoir.nl/  en volg de Facebookpagina. Bekijk meer van haar werk door op ‘Fotoserie’ te klikken in de bovenste foto.   

Cookieinstellingen