TOP/QUORATIO wint de Europa Cup!

Het Sassenheimse TOP/Quoratio heeft voor de derde keer de Europa Cup Korfbal gewonnen. De landskampioen won thuis met 37-27 van de Belgisch kampioen Boeckenberg. Het was de verwachte finale van IKF Europa Cup 2017, georganiseerd en gespeeld bij TOP in Sassenheim.

In een uitverkochte en sfeervolle sporthal de Korf ging TOP heel sterk van start en nam via 3-0 en 5-1 de voorsprong. Vanaf dat moment kwam Boeckenberg beter in de wedstrijd en kroop langzaam dichterbij, mede door een niet te stoppen Jesse De Bremaeker. Hij eindigde met het ongekend hoge aantal doelpunten van 15.

TOP had in die fase vooral in het tweede aanvalsvak moeite om tot scoren te komen. Zij zagen Boeckenberg kans om bij 6-6 langszij te komen. De score ging vervolgens om en om tot 8-8, maar TOP bleef wel het initiatief houden. Bij 10-9 ging ook het tweede aanvalsvak zich nadrukkelijk met de score bemoeien en dat betekende de ommekeer in de wedstrijd.

Voor rust sloeg TOP al een gaatje van 4 doelpunten (17-13) en vijf minuten na rust was de voorsprong al uitgebouwd naar 22-13. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Boeckenberg was niet in staat om het TOP nog moeilijk te maken. Het kwam pas in de 7e minuut tot scoren om vervolgens alleen nog voornamelijk uit strafworpen de doelpunten te maken. Met mooie aanvallen en even zo mooie doelpunten liep TOP uit naar een hele ruime overwinning. Een meer dan verdiende overwinning en daarmee winst van de Europa Cup.

Mick Snel, de aanvoerder van TOP, kreeg na afloop de Alfons Janssens Cup uitgereikt door Jan Fransoo (voorzitter van de Internationale Korfball Federation) en wethouder Bas Brekelmans. De reactie van Snel:

Voor je eigen publiek en in zo’n sfeer een wedstrijd spelen is echt fantastisch. We weten ook hoeveel vrijwilligers er mee bezig zijn en dan wil je er gewoon voor gaan in de finale”.

Speler van de wedstrijd aan de zijde van Boeckenberg was zonder twijfel Jesse De Bremaeker en onder luid applaus van de TOP-supporters nam hij de prijs in ontvangst. Bij TOP werd Celeste Split speelster van de wedstrijd. TOP kan met trots terugkijken op een goed georganiseerd Europa Cup toernooi dat mede mogelijk is gemaakt door een grote groep vrijwilligers.