Naar de bieb tijdens De Nationale Voorleesdagen

Foto: PR

De Nationale Voorleesdagen 2017, van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari 2017, worden ook in de Bibliotheek Bollenstreek gevierd! Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek Bollenstreek organiseert daarom leuke en interactieve voorleesactiviteiten voor kinderen en hun ouders. Kom naar de Bibliotheek en stap in de wereld van Boy, die samen met zijn vader en zes katten in een vissershuisje woont.

De kleine walvis

Het prentenboek De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, staat tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal. In het boek vindt Boy na een stormachtige nacht op het strand een jonge walvis. Het is het begin van een bijzondere vriendschap. De kleine walvis werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017.

Maak je kind gratis lid en krijg een walvisje cadeau

Alle kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek, krijgen een vingerpopje van de walvis cadeau. Tijdens de Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. De bibliotheek ondersteunt ouders natuurlijk ook graag bij het voorlezen na deze week, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. Wij zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind.

Leuke activiteiten!

De activiteiten zijn gratis. In verband met het aantal plaatsen adviseren wij wel om tijdig te reserveren via de website. Meer informatie: bibliotheekbollenstreek.nl/voorleesdagen.

  • Jan Klaassen en Boys walvis – woensdag 1 februari van 15:00-16:00 uur, Kerklaan 42 Sassenheim

Fritsie Duikelaar speelt in zijn poppenkast de voorstelling ‘Jan Klaassen en Boys walvis’. Jan Klaassen houdt ook van vissen en heeft gezien dat Boy de walvis heeft gevonden. Jan is nieuwsgierig wat Boy er mee gaat doen, want anders wil Jan wel voor hem zorgen. Maar of Katrijntje dat zo leuk vindt?

  • Op zoek naar een cadeau – 25 januari 14:30 uur, Kerklaan 42 Sassenheim en 4 februari 11:00 uur, Herenstraat 48 Voorhout

Jolanda Donley heeft een prentenboek geschreven met de titel: Het mooiste cadeau. Struisje Struisvogel gaat op zoek naar een cadeau voor zijn jarige mama. Bij zijn zoektocht op de Savanne wordt hij geconfronteerd met een schijnbaar onoverkomelijk probleem… Hij moet het water over, maar daar zit een monster in! Allerlei wilde dieren geven hem raad om zijn probleem op te lossen, maar niets schijnt te helpen. Ieder dier maakt het namelijk nét iets erger. Totdat hij Uil tegenkomt…

  • Mamacafé: Marnick poppentheater – 3 februari 10:00 uur, Kerklaan 42 Sassenheim

Speciaal voor de vele (aanstaande) ouders met kinderen in Teylingen is er het Mamacafé. Iedere eerste vrijdag van de maand van 10:00 uur tot 12:00 uur kunnen (aanstaande) ouders hier met elkaar in gesprek, handige opvoedtips uitwisselen en elkaar steunen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Teylingen en Mom in Balance Hoofddorp Duin & Bollenstreek organiseren deze bijeenkomst. In het kader van de Nationale Voorleesdagen is er een voorstelling door Marnick Poppentheater: Spelen, beleven en knutselen met de aanwezige kinderen.

  • Voorleesontbijt – 28 januari 9:30 uur, Herenweg 80 Warmond

Ontbijtje eten in de bibliotheek en naar een verhaal luisteren, dat kan! In Warmond kan je er bij zijn. Maar reserveer wel een plek, er kunnen vijftien kinderen bij aanwezig zijn.

Cookieinstellingen