Forwodians speelt en wint met lef

Foto: Forwodians

“Speel met lef”, dat was de opdracht die coach Tim van Zelst aan zijn dames gaf voorafgaand aan de wedstrijd Forwodians D1 tegen New Stars D1 uit Nieuwegein. New Stars staat vierde in de poule, een tegenstander om rekening mee te houden.

Nadat Forwodians vorige week hun eerste plaats in de poule weer heroverd hadden, wilden ze niets anders dan deze plek behouden. Emma Brocken opende de wedstrijd met een 3-punter en weet in de wedstrijd nog eens drie keer te scoren voor Forwodians. Fenny van de Nouland scoorde eveneens drie keer en kwam op de vrij worp lijn te staan, nadat New Stars een fout op haar maakte tijdens een schotpoging. Beide vrije worpen waren raak.

Zowel Fenny als Emma steelden regelmatig de bal, zodat Lotte van der Hulst in de verdediging het wat makkelijker had. Normaal krijgt Lotte wel een aantal persoonlijke fouten aan haar broek, maar zaterdag de 14e maakten de tegenstanders de fouten op Lotte en kon daardoor een aantal keren aan de vrije worp lijn staan. Monique van der Lans is sterk in de verdediging maar ook aanvallend wordt zij een steeds grotere dreiging voor de tegenstander, een bewijs dat je voor basketbal niet perse lang hoeft te zijn.

Sabine den Os, quard van het team is niet alleen spelverdeler, zes maal scoorde zij waarvan een vanaf de 3-puntslijn. Ilse Smit was sterk in de verdediging, zij gaf de tegenstander geen enkele ruimte. Zeneb Mansour Baker scoorde eveneens uit vrije worpen. Marjon van Egmond speelde op scherp. Ze legde veel druk onder het bord en wist zes keer te scoren. Ze wist ook veel druk in de verdediging te leggen. Met vijf fout moest zij het speelveld verlaten, gelukkig was dat pas in de laatste minuut van de vierde periode.

De derde periode speelde Forwodians het sterkst. Zij wisten in zes minuten tijd vijftien punten te scoren zonder dat de tegenstander aan scoren toekwam. De periode standen: 10-9; 20-23, 38-31 en de wedstrijd werd afgesloten met een 54-43 winst voor de dames van Forwodians.

Volgende week moet Forwodians tegen Crackerjacks spelen, een uitwedstrijd in Amersfoort. Een thuiswedstrijd staat gepland op 28 januari om 16.00 uur tegen Leiderdorp.

Cookieinstellingen