WIJC: succesvolle SKATE4daagse en NK-brons voor Patricia Koot

Foto: WIJC

Enkele tientallen kinderen en volwassenen hebben afgelopen week op de Skeelerbaan Teylingen in Warmond meegedaan aan de SKATE4daagse. Voor de tweede keer deed de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) mee aan het landelijke event waar zoveel mogelijk mensen worden uitgedaagd mee te skaten.

Hiervoor had de WIJC haar skeelerbaan beschikbaar gesteld waar veilig zonder verkeer gesport kan worden. Onder de deelnemers waren veel bekende gezichten die ook meetrainen bij de skatetrainingen van de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC. Maar ook een aantal nieuwelingen probeerden voor het eerst de skeelerbaan uit. Hierbij werden de skates, helmen en andere bescherming die de WIJC kan uitlenen goed gebruikt.

Tijdens de stralende zomeravonden was het van tijd tot tijd erg warm wat de prestaties van de deelnemers alleen maar knapper maakt. Door de organisatie was er de hele week voor verkoeling gezorgd. Wat soms tot een vrolijk waterballet leidde. Op vrijdag werd de week afgesloten met een diploma voor alle deelnemers, met daarop de totale gereden afstand in de hele week. De warme week werd afgesloten met een welverdiend ijsje.

Kwam de SKATE4daagse voor jou niet uit, of was het deze keer te warm om eens te proberen, meld je gerust aan voor proeflessen via [email protected]

Bronzen plak voor Patricia Koot op NK

Tijdens deze skeelerweek werd door de KNSB ook het Nederlands Kampioenschap inlineskaten op de baan georganiseerd. In Heerde deden drie leden van de WIJC mee aan de titelstrijd. Patricia Koot nam hierbij een bronzen medaille mee terug naar Sassenheim. Op de aflossingskoers eindigde ze met haar ploeggenoten van KTT Zuidwest als derde. Individueel zat Koot dicht bij de prijzen. Zowel op de 1000 meter als op de afvalkoers eindigde ze als vierde. Op de punten-afvalkoers werd ze vijfde en een zesde en zevende plaats waren er op de puntenkoers en de one lap.

Ook Thibaut Vos zat er bij de junioren goed bij. De Hillegommer eindigde zowel op de one lap als op de 200 meter als vijfde. Ook op 1000 meter finishte hij als vijfde maar door een diskwalificatie werd hij teruggezet naar de achtste plaats. Op de afvalkoers moest Vos geblesseerd uitstappen maar werd hij als achtste geklasseerd. Maud Moret deed bij de kadetten voor het eerst mee aan het NK. Een twaalfde plaats puntenkoers was voor de Kaag-eilandse het beste resultaat. Op de punten-afvalkoers moest ze na een val genoegen nemen met de 16e plaats. Op de one lap en 500 meter werd ze respectievelijk 22e en 25e.

Komend weekend wordt in Rotterdam het NK inlineskaten gehouden op de kortste en langste afstand. Zowel op de 100 meter als op de marathon staan weer WIJC’ers aan de start.

Cookieinstellingen