Sassenheimer rent halve marathon voor kinderen met diabetes

Foto: Marco van Stijn

Sport en bewegen kunnen een aanzienlijke positieve invloed hebben op het leven van mensen met diabetes type 1, en Marco van Stijn (53) uit Sassenheim is het levende bewijs van deze stelling. Dit jaar markeert het 23e jaar van zijn diabetes type 1 en om dit te “vieren” en anderen te inspireren, staat hij aan de start van een opmerkelijke uitdaging.

Op zondag 10 december neemt Marco deel aan de halve marathon van Malaga (SPA), waarbij hij sponsorgeld wil ophalen voor een nobel doel – de Bas van de Goor Foundation. De Bas van de Goor Foundation, opgericht door de voormalige Olympische topvolleyballer Bas van de Goor, streeft naar het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en beweging. De stichting organiseert jaarlijks sportkampen, -clinics, bijeenkomsten en gezinsweekenden, waarbij sporten en bewegen centraal staan. Deze initiatieven zijn van onschatbare waarde voor honderden kinderen die met diabetes leven en hun gezinnen.

Voorafgaand aan de halve marathon zet Marco zich intensief in voor zijn voorbereiding. Als diabetespatiënt vereist zijn hardlooptraining nauwkeurige afstemming. Hij past zijn insuline-inname aan, aangezien het hardlopen het lichaam gevoeliger maakt voor insuline en de bloedglucose verlaagt. Het beheersen van de bloedsuikerspiegel is een uitdaging die Marco met vastberadenheid en moed aangaat, wat aantoont hoe waardevol sporten is bij het omgaan met diabetes.

Door zijn passie voor hardlopen wil Marco laten zien dat het mogelijk is om een actief en gezond leven te leiden, zelfs met diabetes. Door regelmatige hardloopsessies heeft hij niet alleen fysiek en mentaal kracht gewonnen, maar heeft hij ook een beter inzicht gekregen in de interactie tussen zijn lichaam en de reactie van zijn bloedsuikers op inspanning. Dit heeft hem geholpen zijn diabetes te accepteren en te omarmen als een deel van wie hij is.

Jij kunt als bedrijf of particulier bijdragen aan dit waardevolle initiatief door Marco en de Bas van de Goor Foundation te steunen. Jouw donaties maken het mogelijk dat de stichting haar waardevolle werk voortzet en nog meer mensen met diabetes kan ondersteunen. Laten we samen de kracht van sport en beweging omarmen en een verschil maken in het leven van mensen met diabetes. Doneer vandaag nog via: https://www.bvdgf.org/fundraisers/marcovanstijn

Cookieinstellingen