Herinrichting sport- en recreatiepark Elsgeest nadert voltooiing

Foto: Gemeente Teylingen

Op woensdag 26 april 2023 heeft wethouder Reny Wietsma haar handtekening gezet onder verschillende overeenkomsten die noodzakelijk zijn om de herinrichting van sport- en recreatiepark Elsgeest te voltooien. Ze deed ditt samen met Rogier Hoeijmans (voorzitter vv Foreholte), Kees Kraakman (voorzitter hv Foreholte), Dave van der Wagt (mhc Voorhout) en Dick van der Holst (namens Stichting Exploitatie Foranholte).

Wethouder Wietsma: “Ik ben blij dat de handtekeningen zijn gezet, want nu kunnen we starten met het aanleggen van de belangrijke nieuwe sportvelden. Deze herinrichting was best een puzzel, maar straks kunnen de verenigingen er echt weer jaren tegengaan. Ik verheug me op het eindresultaat!’

Geschoven met locaties

Voor de herinrichting van het sport- en recreatiepark moet er geschoven worden in de huidige locaties van de drie verenigingen. Zo krijgt de handbal binnen het park een andere locatie met een nieuw clubgebouw en de voetbalvereniging staat haar opslagruimte af. Hierdoor kunnen er twee nieuwe hockeyvelden aangelegd worden. Om dit formeel mogelijk te maken, zijn de bestaande raamovereenkomst, bruikleenovereenkomsten en gebruiksovereenkomsten aangepast.

Compensatie voor afstaan opstallen

VV en HV Foreholte worden gecompenseerd voor het afstaan van opstallen. Hiermee kunnen zij op hun nieuwe locatie in Elsgeest weer opstallen realiseren. HV Foreholte en MHC Voorhout deelden een pand, maar nu de handbal dit pand verlaat, wordt MHC Voorhout de huurder van het gehele clubgebouw. Hiervoor werden ook overeenkomsten getekend.

De infrastructuur en de sportvelden zijn rond september 2023 klaar. Dan volgt een feestelijke opening. Het realiseren van de nieuwe opstallen ligt bij de verenigingen. Wanneer die er staan, is nog niet bekend.

Cookieinstellingen