Week van de valpreventie

Foto: pixabay

3 Oktober start de nationale week van de valpreventie. Doordat er in ons land steeds meer Super Senioren wonen, zal het aantal valincidenten in de toekomst alleen maar toenemen. Dat geeft extra vraag van de zorg, waarvan we vinden dat die al tè lang tè hoog is. Uiteraard kost dat vele miljoenen in een tijd waar er al flink aan de nationale spaarpot wordt getrokken.

“Maar het ergst is dit alles natuurlijk voor de slachtoffers. Elke 4 minuten belandt een 65+er na een val op de spoedeisende hulp. Dat zijn meer dan 100.000 behandelingen per jaar! De meest voorkomende letsels zijn aan hersenen, heup en pols. Ouder worden is fijn, maar heeft ook de nodige fysieke nadelen. De balans en het reactievermogen worden minder, de botten en spieren minder sterk. En door valangst gaat men -nog- minder bewegen, met nog meer aftakeling tot gevolg”, vertelt Jan Barends van Barends Sport.

Voor de mensen die dat willen voorkomen en er actief aan willen werken; in november start er weer een cursus in Voorhout. De cursus ZEKER BEWEGEN (Veilig vallen, opstaan en doorgaan) gaat dan voor de 7e keer van start bij Sportschool Kaizen o.l.v. Jan Barends. Werken aan vragen als hoe voorkom ik dat ik val? En wat als ik nou toch val en hoe kom ik dan weer overeind? Nù oefenen voor het stràks te laat is!

Meer weten? Bel 071-5174800 of mail [email protected]

 

Cookieinstellingen