VCS dames 2 kampioen!

Foto: VCS

Nadat het team drie jaar op rij naast de titel greep, lukte het dames 2 van Volleybalclub Sassenheim dit keer wel om het felbegeerde kampioenschap in de derde klasse te behalen. GGV uit Leiden werd overtuigend met 4-0 verslagen en daarmee konden de dames niet meer worden ingehaald door de concurrentie.

De speelsters begonnen nog een beetje nerveus aan de kampioenswedstrijd, maar gedurende de eerste set bleken de zenuwen onder controle te raken: 25-12 winst. Daarna was dames 2 los; met 25-3 en 25-6 denderde VCS over de tegenstander heen en na de derde setwinst was het kampioenschap een feit. Coach Debbie Knops moest het team nog even bij de les houden om ook de vierde set winnend af te sluiten. Dat lukt uiteindelijk met 25-20 en toen kon het feest echt gevierd worden bij het team van trainer Herman Versluis.

Laatstgenoemde, die dit jaar afscheid neemt als trainer en coach, stond op dat moment nog langs de zijlijn bij heren 1, dat zich met 3-2 winst op Zovoc verzekerde van handhaving in de promotieklasse. Een mooie avond dus voor Herman Versluis, die zijn beide teams hun doelstelling van de avond zag behalen.

En er was meer succes deze week: jongens B2 werd voor de tweede maal kampioen in de tweede klasse en dames 1 won 4-0 van SKC en krijgt op die manier een nieuwe kans om te promoveren naar de promotieklasse. Na het bereiken van de bekerfinale die op 11 mei zal plaatsvinden, dus wederom een succes voor dames 1.

Reacties