College bezoekt Voedsel- en Kledingbank

Foto: PR

Op dinsdag 27 februari bezocht het college van Teylingen de Voedsel- en de Kledingbank in Sassenheim. Beide instanties leveren een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van armoede in de gemeente en stimuleren de circulaire economie.

Mevrouw Zandbergen-Baretta (vrijwilligerszaken) en de heer Meinders (voedselveiligheid) legden uit hoe de Voedselbank wekelijks ongeveer 35 gezinnen in Teylingen voorziet van een gebalanceerd voedselpakket. Daarna volgde een rondleiding door de verschillende ruimtes van de Voedselbank, van de uitgifteruimte en de koeling tot de speelgoedafdeling. Wethouder Reny Wietsma overhandigde een bos bloemen aan mevrouw Zandbergen-Baretta om haar te bedanken voor haar tomeloze inzet, en in het bijzonder tijdens de kerstperiode. Zij maakt dan hele lange dagen om alle klanten van een mooi kerstpakket te voorzien.

De heer Marsman van Kledingbank Teylingen gaf een rondleiding door de ‘modezaak’, waar men kleding kan bekijken, passen en eventueel meenemen. Het college heeft vervolgens de aanwezige vrijwilligers ondersteund bij het uitzoeken en sorteren van de gedoneerde kleding.

Heb je kleding die je niet meer draagt, maar nog wel goed is? Je kunt kleding elke dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur doneren bij de Kledingbank aan de Parklaan 176d in Sassenheim. Ook is het mogelijk voor inwoners om kleding te kopen tijdens de kledingbeurs. De eerstvolgende beurs is op 13 april op locatie bij de Kledingbank.

Het college bezoekt maandelijks bedrijven en maatschappelijke organisaties in Teylingen om zo met hen in contact te blijven.

Cookieinstellingen