Nieuwe boomgaard voor het Boerhaavehuis

Foto: PR

Stichting het Boerhaavehuis ontvangt een cheque van de Rabobank voor de aanleg van een boomgaard, voor gezond en lokaal vers fruit. Op maandagochtend 12 februari ontving Jan Hordijk namens het Boerhaavehuis uit handen van Carlo Verhart van de Coöperatieve Rabobank Bollenstreek een prachtige cheque van het Rabo Impactfonds.

De Rabobank heeft een lange traditie van maatschappelijke betrokkenheid en zet zich ieder jaar in om een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Carlo, die lid is van de ledenraad van de Coöperatieve Rabobank Bollenstreek, mocht een eigen maatschappelijk doel kiezen om aan te doneren. Dit doel had hij snel gevonden in de vorm van de aanplant van een nieuwe boomgaard in de tuin van het Boerhavehuis.

De fruitbomen in de boomgaard van het Boerhaavehuis waren door de vele stormen gesneuveld of door houtrot aangetast. Met deze donatie kan de stichting de vier markante fruitbomen vervangen en overgaan tot de aanleg van een boomgaard. Op deze manier keren er weer vier markante (oudere) fruitbomen terug die een belangrijk deel uitmaken van de symmetrie in de Boerhaavetuin en is de boomgaard, naar oorspronkelijk ontwerp uit 1990, aangelegd.

Vanuit het Impactfonds ondersteunt de Rabobank onder meer initiatieven van stichtingen en verenigingen met een maatschappelijke impact op de lokale leefomgeving. Carlo Verhart benadrukte vanuit deze doelstelling het belang van de activiteiten van de Stichting het Boerhaavehuis de impact daarvan. Jan Hordijk bedankte de Rabobank voor de gift en voor de waardering die daaruit spreekt voor de inzet van de stichting.

Cookieinstellingen