Bijzonder bezoek voor De JoJo van Koningin Máxima

Donderdag 15 februari bezocht Koningin Máxima Ontmoetingswerkplaats De JoJo in Sassenheim. Een bijzondere ervaring voor de vrijwilligers, die eerder het Appeltje van Oranje wonnen en daaraan ook dit bezoek hadden te danken.

Bekijk de foto’s door op ‘fotoserie’ te klikken in bovenstaande afbeelding. 

De Koningin kreeg eerst een rondleiding langs de verschillende afdelingen; de weggeefwinkel, de houtwerkplaats met dagbesteding, de fietsenwerkplaats, het Repair Café, de keuken met het kookproject en het naaiatelier. Tijdens deze rondleiding sprak ze op alle afdelingen met vrijwilligers. Vervolgens werd er tijdens de eerste gesprekstafel openhartig gepraat met vrijwilligers en bezoekers over wat de JoJo voor hen betekent. Daarna volgde ook een gesprek met de organisatie en de samenwerkingspartners, GGZ Rivierduinen en gemeente Teylingen.

Een van de initiatiefnemers, Daan van der Linden, vertelt enthousiast over het bezoek: “Wat een mooie ervaring, zeker voor alle vrijwilligers die zich hier dag in dag uit met elkaar inzetten voor deze bijzondere plek.”

De JoJo is een echt bewonersinitiatief, dat volledig draait op vrijwilligers. In de oude Hoogvliet supermarkt hebben zij 7,5 jaar geleden het initiatief genomen om met elkaar een plek te creëren waar je samen kunt werken, elkaar kunt ontmoeten en kunt doen waar je goed in bent. Dat het zo’n groot succes zou worden, hadden ze zelf in het begin ook niet durven dromen. Maar inmiddels bieden ze een uitkomst tegen eenzaamheid, gaan de strijd aan tegen armoede en dragen bij aan de circulaire economie.

Appeltje van Oranje

Afgelopen jaar was het thema van de Appeltjes van Oranje, de jaarlijkse prijs van het Oranjefonds voor initiatieven, bruggen bouwen in de buurt. En dat is wat ze doen bij De JoJo, mensen met elkaar in contact brengen die elkaar anders niet zouden leren kennen. Zij wonnen de Groete Appel, de hoofdprijs. En volgens Koningin Máxima een welverdiende prijs, zo vertelde zij na afloop van haar bezoek. Ze ging weg met een spelletje Rummikub onder de arm, die ze had uitgezocht in de Weggeefwinkel. Want, die is er voor iedereen!

Bekijk hier de video van Omroep Bo

 

Meer info over De JoJo op www.dejojo.org

Cookieinstellingen