Langeveldshof Sassenheim zoekt sfeermakers

Foto: PR

Bij Langeveldshof wordt met vijfenzestig vrijwilligers en vier zorgprofessionals hard gewerkt om een warme en zinvolle ontmoetingsplek te creëren, die zowel in Lisse als in Sassenheim vijf dagen per week open is. Er komen jongere en oudere mensen, mensen met beginnende dementie, met lichte psychiatrische problematiek en mensen die uit een isolement willen komen. En ze maken Langeveldshof met elkaar.

Langeveldshof Sassenheim zoekt sfeermakers

Coördinator in Sassenheim is Sanne Klok. Sanne: “bij Langeveldshof gaan we uit van wat er wél kan. Iedereen kan wel iets bijdragen.”

Er is dan ook brede groep vrijwilligers die zich inzetten voor het Hof, variërend van jongeren tot zeventigplusser. Voor iedereen wordt gezocht naar wat goed past. En het is er gezellig. “En er wordt veel gelachen, we zorgen er met elkaar voor dat de sfeer goed is voor iedereen” zegt Sanne.
Langeveldshof groeit en bloeit en heeft daarom weer een aantal nieuwe mensen nodig die zich in Sassenheim vrijwillig inzetten. Vrijwilligers bij Langeveldshof verbinden zich aan één of meer dagdelen per week, waardoor zij gekoppeld kunnen worden aan deelnemers die dan ook komen. Zo ontstaan hechte clubs van mensen die naar elkaar omzien.

Informatieochtend en avond

Op woensdag 25 januari en op maandag 30 januari houdt Langeveldshof een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk bij de organisatie. De bijeenkomst is kleinschalig en informeel. Door Sanne en collega’s wordt informatie over Langeveldshof gedeeld, over de werkwijze en een typische dag op het Hof. Men vertelt over de visie op begeleiding, de activiteiten die het Hof biedt en de rol van buurt- en dorpsgenoten bij het ondersteunen van kwetsbare mensen. En er wordt ingegaan op de werkzaamheden die er liggen en hoe deze verdeeld worden. Het is een interactieve bijeenkomst met ruimte voor vragen, waarbij ook ervaringen van bestaande vrijwilligers worden gedeeld. Op woensdag 25 januari wordt begonnen om 10.00, op maandag 30 januari om 19.00. Beide bijeenkomsten zijn in ruimte 5 van ’t Onderdak (J.P.Gouverneurlaan 40 in Sassenheim).

Nog plaatsen vrij

Zowel in Lisse als in Sassenheim zijn er nog plaatsen voor deelnemers vrij. Aanmelden hiervoor kan via [email protected] of [email protected]. Langeveldshof Sassenheim is op maandag en op dinsdag open in paviljoen Sassennest midden in Park Rusthoff en op woensdag, donderdag en vrijdag in ’t Onderdak (J.P.Gouverneurlaan 40). Langeveldshof Lisse is op werkdagen open in de Oude School (Heereweg 253). Meer informatie op www.langeveldshof.nl.

Cookieinstellingen