Waarderingsprijs 2022 voor Teylingse historische verenigingen

Foto: Sven van der Vlugt

Maandagavond 2 januari reikte burgemeester Breuer de Waarderingsprijs 2022 uit aan de drie Teylingse historische verenigingen: Historische Kring Voorhout (HKV) uit Voorhout, Stichting Oud Sassenheim (SOS) uit Sassenheim en Historisch Genootschap Warmelda uit Warmond. De Waarderingsprijs werd uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Teylingen in Theater Het Trefpunt.

Geschiedenis levend houden

De drie Teylingse historische verenigingen zijn onmiskenbaar betrokken bij de historie van de drie dorpen Voorhout, Sassenheim en Warmond. Zij houden de geschiedenis van de drie dorpen levend, o.a. door het uitgeven van een geschiedkundig magazine: Dwars Op (Voorhout), Aschpotter (Sassenheim) en De Hekkensluiter (Warmond); het organiseren van rondleidingen, Open Monumentendag en inloopavonden en -middagen; het stimuleren van restauraties en het uitreiken van restauratieprijzen; het plaatsen van gedenkstenen en het beheren van een beeldbank. Daarnaast hebben de verenigingen zitting in de straatnamencommissie van de gemeente Teylingen en nemen zij deel aan de erfgoedlijn Trekvaarten. De drie historische verenigingen hebben bovendien meegewerkt aan het ontwerp van de Waarderingsprijs. De prijs wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt.

Inzet van vrijwilligers

Vele vrijwilligers zetten zich in voor de drie Teylingse historische verenigingen. Met elkaar maken zij het mogelijk dat de kennis van en de belangstelling voor het historisch erfgoed van Voorhout, Sassenheim en Warmond bevorderd en in stand gehouden wordt.

Waarderingsprijs

De Waarderingsprijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet. De Waarderingsprijs bestaat uit een beeld van glas waarin een 3D lasergravure is gemaakt. Op het beeldje staat een bollenmand, als uiting van de bollencultuur die Teylingen bindt. Op de mand staan de wapens van de drie dorpen, daarboven zweeft het wapen van Teylingen.

Reacties

Cookieinstellingen