Ook in 2022 coronasteun voor maatschappelijke organisaties in Teylingen

Foto: pixabay

Het coronasteunfonds om maatschappelijke non-profit organisaties in Teylingen te behoeden voor financiële problemen, krijgt ook dit jaar een vervolg. Dit heeft het college besloten.

De regeling uit 2021 en een aantal aanvullende maatregelen zijn verlengd tot en met december 2022. Mochten de coronamaatregelen die de organisaties beperken in het organiseren van activiteiten eerder eindigen, dan stoppen de regeling en aanvullende maatregelen eerder.

Steun voor kortlopende betalingsverplichtingen

De regeling is bedoeld om maatschappelijke organisaties te helpen om aan hun kortlopende betalingsverplichtingen te voldoen. Zo moet de huur gewoon betaald worden, terwijl ze inkomsten mislopen.

“Met deze maatregelen willen we bereiken dat de sociaal-maatschappelijke infrastructuur in de gemeente zo veel mogelijk op niveau blijft. Het is belangrijk dat maatschappelijke organisaties hun functie in onze gemeenschap kunnen blijven uitvoeren”, aldus wethouder Arno van Kempen.

Solidariteit en vertrouwen

De bijdrage wordt verleend op basis van solidariteit en vertrouwen en er gelden ook voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds. Organisaties kunnen hun aanvraag digitaal indienen via de website van de gemeente Teylingen. Via deze link vind je meer informatie over het steunfonds, waaronder de beleidsregels met daarin de voorwaarden. Als organisaties vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met de gemeente Teylingen via [email protected] of telefoonnummer 14 0252.

Cookieinstellingen