Langeveldshof Sassenheim geopend: ‘Belangrijk om onder de mensen te zijn’

Foto: Langeveldshof

Op de stormachtige laatste januaridag opende Burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen Langeveldshof in Sassenheim. In het Sassennest middenin Park Rusthoff was het warm en gezellig met nieuwe vrijwilligers uit Sassenheim, familie van aangemelde deelnemers en betrokkenen bij Langeveldshof in Lisse.

Die morgen had een collega uit Lisse aangegeven dat de storm een voorspelling was; ‘Het gaat vast storm lopen bij Langeveldshof in Sassenheim’. Ook in Sassenheim is behoefte aan gezelschap en bezigheden. Het Sassennest was voor de gelegenheid versierd met ballonnen en er was koffie gemaakt door een echte barista van Nozems koffie.

Na een welkomswoord door Susan Langeveld was het woord aan Carla Breuer. ‘In coronatijd hebben we gezien dat eenzaamheid op de loer ligt’, geeft de burgemeester aan, ‘het is zó belangrijk om onder de mensen te zijn.’ Daarom is zij blij dat er plekken bestaan zoals ontmoetingscentrum Langeveldshof. ‘In Lisse draait het al een tijdje, in de sfeervolle Oude School, en nu verwelkomen we de organisatie ook in Sassenheim’. Want ook in Sassenheim zijn er natuurlijk mensen die behoefte hebben aan gezelschap en bezigheden. Mensen met beginnende dementie, lichte psychiatrische problemen of anderen.

“Wat fijn dat zij nu terecht kunnen in het Sassennest of ’t Onderdak: twee prachtige locaties, allebei in het hart van ons dorp. Mooier vindt je het niet.” (Burgemeester Carla Breuer)

Burgemeester Breuer bedankte initiatiefnemer Susan Langeveld voor de mooie en veilige plek die zij in het leven heeft geroepen en wenste beroepskracht Sanne Klok als coördinator van Langeveldshof Sassenheim en de vele vrijwilligers die aan de slag zullen gaan veel succes. Daarna werd met een grote knal een reuze-ballon door de burgemeester doorgeprikt en was Langeveldshof Sassenheim officieel geopend.

Langeveldshof Sassenheim is op dinsdagochtend en -middag geopend in het Sassennest en op donderdagmiddag en vrijdagochtend in ’t Onderdak in lokaal 10. Aanmelding kan via [email protected], meer informatie is te vinden op www.langeveldshof.nl.

Cookieinstellingen