De Roze Hulp start uitgiftepunt om menstruatie armoede tegen te gaan

Foto: Leanne

Veel geld gaat gewoon naar eten en drinken, maar van het kleine budget moeten dus ook verzorgings- en hygiëneproducten worden gekocht. Deze producten zijn belangrijk voor iedere vrouw/meisje.

Speciale MUP kast in de tuin

Leanne Noordover – de Regt uit Sassenheim van De Roze Hulp wil graag alle meisjes en vrouwen de kans geven om altijd menstruatieproducten tot hun beschikking te hebben. “Daarom staat er 24 uur en 7 dagen in de week een MUP kast in mijn tuin. Zodat je zelf iets kan kiezen wat bij jezelf past. MUP staat voor menstruatie uitgiftepunt”, vertelt Leanne. De MUP kast is te vinden aan de Irissenstraat 10 in Sassenheim.

“Of je nu schulden hebt, problemen van welke aard ook of je bent gevlucht en net in Nederland, ik heb producten voor iedereen.” (Leanne, De Roze Hulp)

“Via het armoedefonds kun je mij ook vinden. Ik word in mijn missie dan ook gesteund door het armoedefonds als dit nodig is met hulp, producten en de steun die ik nodig heb. Maar het zou leuk zijn wanneer door lokale steun de MUP kast altijd gevuld is. Zoals het nu al gaat is dit gelukkig geen probleem, ik heb al veel ontvangen. Maar er is altijd meer welkom!”

Wat kun je doneren voor de MUP kast?

Maandverband en tampons in alle verschillende maten, incontinentiemateriaal, inlegkruisjes, cups, kraamverband. Kun je iets missen van deze materialen? Breng ze langs en Leanne zorgt ervoor dat ze goed terecht komen bij de mensen die ze nodig hebben. Je mag aanbellen of een tasje aan de deur hangen, alle beetje helpen.

Initiatief vanuit het hart

“Ik ben Leanne Noordover – de Regt, 42 jaar moeder van 4 kinderen. Dit is mijn manier om iets goeds te doen voor onze streek. Mijn MUP kast staat in de voortuin op bovenstaand adres en je bent altijd welkom! Ik snap heel goed dat je wellicht over een drempel moet stappen, maar weet dat de kast al veel wordt gebruikt. Ik zal je vriendelijk en met respect verwelkomen. ’s Avonds kun je ook anoniem iets meenemen wat je nodig hebt.” Liefs, Leanne Noordover – de Regt.

Cookieinstellingen