Deel uw ervaringen met de Wmo

Foto: Pixabay

Ontvangt u of uw familielid ondersteuning via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Dan nodigt de gemeente u graag uit om deel te nemen aan een eenmalige panelbijeenkomst met ca. 8 personen, waarin u kunt vertellen over uw ervaringen met de Wmo.

De Wet maatschappelijke ondersteuning

Sinds 1 januari 2015 geldt een nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In deze wet staat dat de gemeente verantwoordelijk is voor iedereen die het niet op eigen kracht redt. Mensen met behoefte aan ondersteuning moeten een beroep kunnen doen op ondersteuning van de gemeente.

Bij ondersteuning kunt u denken aan hulp bij het huishouden, een scootmobiel, een rolstoel, collectief vervoer of begeleiding. De gemeente heeft zich de afgelopen jaren ingezet om deze ondersteuning zo goed mogelijk te regelen en wil graag weten hoe u dit heeft ervaren. Door te vertellen over uw ervaringen kunt u bijdragen aan goede ondersteuning.

Uw ervaring en mening telt

U bent uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst over de Wmo. Als u wilt kunt u eventueel een begeleider/familielid meenemen. De gemeente wil graag weten wat de gevolgen voor u zijn van de invoering van het beleid rondom nieuwe wet- en regelgeving voor inwoners.

Ondersteuning

Bent u voldoende geïnformeerd over de veranderingen? Krijgt u nog de ondersteuning die u nodig heeft? Met uw antwoorden op deze vragen kunnen zij zorgen voor een goede ondersteuning voor inwoners van onze gemeente. Uw antwoorden worden zorgvuldig en anoniem behandeld.

Bijeenkomst

Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 8 oktober 2015 van 14.00 tot uiterlijk 16.00 uur in het bestuurscentrum in Voorhout. Graag aanmelden vóór 20 september 2015. Bent u niet in staat om deel te nemen aan het centrale gesprek, maar wilt u wel uw ervaringen delen? Neem dan contact op, dan komt er in overleg iemand bij u langs.

Aanmelden

U kunt u vóór 20 september aanstaande aanmelden bij Ina Oosterhof via e-mail of telefonisch (14 0252). Geeft u bij uw aanmelding aan welke vorm(en) van ondersteuning u ontvangt en of u een begeleider/familielid meeneemt?

Cookieinstellingen