Week van de Alfabetisering: Tijd voor Taal!

Foto: Pixabay

Van maandag 7 t/m zondag 13 september 2015 organiseert Stichting Lezen & Schrijven, in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Week van de Alfabetisering.

Het doel is om in deze week zoveel mogelijk aandacht te vestigen op de urgentie van het aanpakken van laaggeletterdheid. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten dat 1 op de 9 Nederlanders laaggeletterd is. Iedere dag van de Week wordt er extra aandacht besteed aan een speciale doelgroep of activiteit, zoals gezin, overheid, gezondheidszorg en bedrijven. Meer informatie over deze week vindt u op de website.

Buurtkamer de Inloop in het teken van Tijd voor Taal.

Wethouder Kees van Velzen brengt woensdag 9 september een bezoek aan Buurtkamer de Inloop (Kagerplein 30) in Sassenheim. Tijdens deze koffieochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is er speciaal aandacht voor buurtbewoners die willen oefenen met het gebruik van een tablet of Ipad. Meer informatie over de Buurtkamers vindt u op deze website.

Lezen is belangrijk

Dagelijks vijftien minuten (voor)lezen is belangrijk voor de woordenschat en taalontwikkeling. Er gaat een wereld voor je open wanneer je kunt lezen en schrijven, een wereld waarin je je eigen doelen kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Een wereld waarin je je vrij kan bewegen en waaraan je mee kan doen.

Speciale ‘lees- en schrijf’ hoek

De bibliotheek kan helpen. Elke vestiging van Bibliotheek Bollenstreek heeft een speciale ‘lees- en schrijf’ hoek, ingericht met boeken voor mensen die de Nederlandse taal nog niet (helemaal) machtig zijn. Project Taalcoach van Bibliotheek Bollenstreek zet vrijwillige taalcoaches in, die gedurende een half jaar tot een jaar één à twee uur per week de Nederlandse taal oefenen met een inburgeraar en samen met hen op ontdekkingstocht gaan in hun woonplaats. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Trudy de Moel via [email protected].

Cookieinstellingen