Inspirerend symposium over gastvrijheid

Foto: Marente

Onder de titel ‘Hoe gastvrij ben jij?’ organiseerde Marente afgelopen donderdag 3 september een boeiend mini-symposium voor haar zorgverleners en collega-organisaties.

Anneke Asberg%2c lid Raad van Bestuur%2c opent het symposium met een interessante presentatieGastvrijheid is belangrijk voor het gevoel van welbevinden en speelt een grote rol in het leveren van goede zorg. Marente hecht veel waarde aan deze gastvrijheid en organiseerde daarom dit mini-symposium, dat ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in De Wilbert in Katwijk werd gehouden. De inspirerende hotelier Willem Reimers (bekend van tv) lichtte tijdens het symposium het belang van gastvrij zijn toe.

Rode loper

Na ontvangst in stijl over een rode loper, werd het publiek meegenomen in de wereld van de gastvrijheid. Anneke Asberg, lid van de Raad van Bestuur, trapte af met een interessante presentatie over belangrijke pijlers en aspecten van gastvrij zijn in de zorg.

Dagvoorzitter Barbara Schildkamp%2c manager vastgoed en facilitair bij Marente%2c met het symbool van gastvrijheid%2c de ananas

Aan de hand van beelden van muurschilderingen en gezellige zithoekjes liet Ingrid Parker (manager zorg Katwijk) vervolgens zien hoe je locaties met weinig middelen gastvrij kunt maken. Met de inzet en creativiteit van medewerkers en vrijwilligers zijn o.a. een bibliotheek, een dierenweide, een theehuis, beweegprogramma’s en terrasjes in de binnentuin tot stand gekomen.

Discussie

Stellingen die in een kort debat daarna werden besproken, riepen veel reacties uit de zaal op. Vervolgens werden leden van de cliëntenraad geïnterviewd over hun visie op gastvrijheid. Ook werd de enthousiaste 98-jarige bewoonster van De Wilbert mevrouw Parlevliet, gevraagd naar haar beleving van gastvrijheid. Naast dat zij heel tevreden bleek te zijn, gaf ze aan ook een steentje bij te dragen.

Mevrouw Parlevliet vertelt

Wanneer er een nieuwe bewoner in De Wilbert komt wonen, heten wij diegene altijd persoonlijk welkom. We maken een praatje en zorgen dat de nieuwe bewoner zich welkom en een beetje op zijn gemak voelt.”

Willem Reimers bij Marente met het symbool voor gastvrijheid%2c de ananasTot slot legde hotelier Willem Reimers op originele wijze uit hoe belangrijk etiquette en normen en waarden zijn. Reimers is bekend van tv-programma’s als ‘Herrie in het hotel’ waarin hij met Herman den Blijker hoteleigenaren over gastvrijheid adviseert. Na een hapje en een drankje kregen de bezoekers het symbool van de gastvrijheid mee, een ananas. Bezoekers waren het unaniem eens, het was een zeer inspirerende middag.

Cookieinstellingen