Teylingen College tegen stimulering aanleg heggen initiatief GroenLinks en Christenunie

23 sep , 10:50 Nieuws
image 1 66c472de9d9c0

Teylingen College tegen stimulering aanleg heggen

Het college van burgemeester en wethouders van Teylingen staat niet positief tegenover het initiatiefvoorstel van GroenLinks en Christenunie om de aanleg van heggen te stimuleren. De gemeente zou hierbij het voortouw binnen de Bollenstreek moeten gaan nemen.
Met het initiatiefvoorstel willen beide fracties dat heggen terugkeren in het landschap van de Bollenstreek. Het college ziet echter geen mogelijkheid om het initiatief uit te voeren vanwege een gebrek aan ambtelijke capaciteit.

Belemmeringen voor uitvoering

Het college geeft aan dat er momenteel geen capaciteit beschikbaar is om een projectaanvraag op te stellen. Hierdoor suggereren zij dat lopende werkzaamheden, zoals 'Kansen voor Warmond' of 'Weids Wandelen', stopgezet zouden moeten worden.

Advies van B&W aan gemeenteraad

Hoewel het college het initiatiefvoorstel niet ondersteunt, raadt het de gemeenteraad af om het voorstel te steunen. Ze zien geen middelen om externe capaciteit in te zetten voor het voorbereiden van de projectaanvraag en geloven niet dat er intern ambtelijke capaciteit vrijgemaakt kan worden voor dit doel voor de jaren 2024 en 2025.