Raadscommissie Ruimte schuift 'Parkeerbeleidsplan en Nota Parkeernormen Teylingen' door naar raadsvergadering

23 sep , 10:50 Nieuws
image 10 66c475c3b4edf

Raadscommissie Ruimte schuift 'Parkeerbeleidsplan en Nota Parkeernormen Teylingen' door naar raadsvergadering

De raadscommissie Ruimte heeft besloten om het 'Parkeerbeleidsplan en Nota Parkeernormen Teylingen' door te schuiven naar de raadsvergadering van 15 oktober. De commissie acht dit onderwerp nog niet rijp voor besluitvorming in de komende raadsvergadering.

Actualisatie van het parkeerbeleid

Het beleidsplan heeft tot doel om het parkeerbeleid te actualiseren. Het plan is gebaseerd op parkeermetingen uit 2019 en 2022, de meest recente CROW-kencijfers en CBS-data over het autobezit in Teylingen. Er is een verdere differentiatie in parkeernormen bij woningbouw opgenomen, passend bij de situatie en het autobezit.

Burgerinitiatief Voorhout

Voorafgaand aan de bespreking in de commissie heeft een vertegenwoordiger van Burgerinitiatief Voorhout bedenkingen geuit over het plan. De groep heeft met name zorgen geuit over de parkeerdruk in het oude dorp, veroorzaakt door het wegvallen van 32 parkeerplaatsen op de oude Pluslocatie. De groep, bestaande uit zo'n 200 Voorhouters, voelt zich niet voldoende betrokken bij het opstellen van het plan en benadrukt de te rooskleurige bezettingsgraad.

Reactie van de gemeente

Wethouder Marlies Volten heeft aangegeven dat de gemeente participatie zal starten om oplossingen te zoeken voor de te hoge parkeerdruk in bestaande drukke wijken. De commissie besprak onder andere parkeerdruk, handhaving, doelgroepgerichte parkeerplekken, deelmobiliteit, laadpalen en betaald of gratis parkeren. Ondanks deze punten vond de commissie het plan nog niet klaar voor besluitvorming en heeft geadviseerd om het agendapunt terug te brengen naar de commissie voor verdere bespreking.