Huurders van scheurgevoelig appartementencomplex aan de Mozartlaan wachten op alternatieve woning

23 sep , 10:50 Nieuws
image 9 66c472e1dc395

Huurders van scheurgevoelig appartementencomplex

De negentien huurders van het appartementencomplex aan de Mozartlaan dat geteisterd wordt door scheuren staan voor de vraag hoe lang ze moeten wachten op een alternatieve woning. Het Teylingese college van burgemeester en wethouders kan hier geen exact antwoord op geven, maar benadrukt dat woningzoekenden met urgentie voorrang krijgen op reguliere woningzoekenden. In de praktijk krijgen urgent woningzoekenden snel een woning aangeboden, aldus het college in antwoord op vragen van de Partij voor Teylingen (PvT).

Ecoblokken en scheurvorming

Tijdens de bouw van de appartementen is gebruik gemaakt van 'ecoblokken', een gerecycled betonproduct met beperkte ervaring. Deze ecoblokken blijken te krimpen en uit te zetten, wat resulteert in voortdurende scheurvorming. Deze situatie heeft vragen opgeroepen vanuit de PvT en het CDA.

Gemeentelijke betrokkenheid

Het college benadrukt dat de gemeente geen directe rol speelt in het onderzoek naar het gebruik van de materialen, het herstelproces, de communicatie met bewoners en gesprekken met de bouwer. Woonstichting Stek is verantwoordelijk voor haar eigen woningbouwprojecten en informeert bewoners actief.
Burgemeester en wethouders delen de zorgen van de gemeente met Stek en werken samen om ervoor te zorgen dat de bewoners een goed woon- en leefklimaat krijgen, ondanks de aanhoudende problemen met de ecoblokken.

Impact op wachttijd

De toekenning van 'urgent' aan de getroffen bewoners zal naar verwachting leiden tot een lichte stijging in de wachttijd voor andere woningzoekenden. De exacte impact van deze statusverlening is niet te voorspellen, aangezien de wachttijd afhankelijk is van diverse factoren.