Parochie Sint Maarten Helpt Voedselbanken met Verse Groente en Fruit

23 sep , 10:50 Nieuws
image 9 66c472e1dc395

Parochie Sint Maarten steunt voedselbanken met groente en fruit

De Parochie Sint Maarten is gestart met een brede actie om de voedselbanken in Teylingen en Noordwijk te voorzien van verse groente en fruit. Naast het inzamelen van geld, wordt ook een beroep gedaan op volkstuinders om hun oogstoverschotten te doneren. Daarnaast zal de parochie de braakliggende moestuin achter de Sint Jozefkerk in Noordwijkerhout nieuw leven inblazen om zelf groente en fruit te verbouwen voor de voedselbanken, waar vrijwilligers worden gevraagd om te helpen.

Regionale en lokale steun van kerken

Al jaren worden zowel regionale als lokale voedselbanken ondersteund door kerken. De rooms-katholieke parochie Sint Maarten, met zeven kerken verspreid over Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim, Warmond en Voorhout, is nauw betrokken bij de samenleving en steekt de handen uit de mouwen waar nodig. De nieuwe actie van de parochie om groente en fruit te leveren aan de voedselbanken van Teylingen en Noordwijk is echter vernieuwend en streeft naar solidariteit binnen de geloofsgemeenschap en de samenleving.

Samenwerking en doel van de actie

Diaken Jan Lamberts is de drijvende kracht achter de actie en benadrukt het belang van betrokkenheid voor anderen. De caritasactie om verse groente en fruit aan te bieden aan de voedselbanken bestaat uit drie belangrijke aspecten: geldinzameling, donaties van volkstuinders en het revitaliseren van een moestuin achter de Sint Jozefkerk. De samenwerking tussen de Parochiële Caritasinstellingen, de diaconieën en het bisdom Rotterdam staat centraal in deze gezamenlijke inspanning.

Belang van verse groente en fruit voor voedselbanken

In het verleden hebben supermarkten en winkeliers de voedselbanken ruim voorzien van producten, maar met efficiëntere inkoopmethoden is de aanvoer van verse groente en fruit afgenomen. Dit heeft geleid tot een grotere behoefte aan donaties, vooral in de wintermaanden. De parochie Sint Maarten roept daarom op tot actie om deze essentiële producten te leveren aan de voedselbanken en de gemeenschap te ondersteunen.

Opnieuw tot leven brengen van moestuin

De revitalisering van de moestuin achter de Sint Jozefkerk in Noordwijkerhout is een van de speerpunten van de actie. De moestuin, genaamd Sint Jozeftuin, zal dienen als bron van verse groente en fruit voor de voedselbanken van Teylingen en Noordwijk. De parochie zoekt vrijwilligers met tuinexpertise en interesse in moestuinieren om te helpen bij het onderhouden van de tuin en de oogst. Voor meer informatie of om deel te nemen, neem contact op met diaken Jan Lamberts.