Burgemeester Carla Breuer leidt met trots onthulling honderdste Reuzentulpenbol in Teylingen

23 sep , 10:50 Nieuws
image 7 66c472e1edeed

Burgemeester Carla Breuer leidt met trots

Reuzentulpenbollen in Teylingen

De gemeente Teylingen schittert met tweeëntwintig prachtig beschilderde Reuzentulpenbollen, waarvan twaalf in Sassenheim, zes in Voorhout en vier in Warmond. Burgemeester Carla Breuer staat fier aan kop van dit kleurrijke project.

SWI viert mijlpaal in Sassenheim

Scotch Whisky Investments (SWI) in Sassenheim vierde onlangs een mijlpaal. De honderdste Reuzentulpenbol, van het 'Giant Tulip Bulbs' project van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek, werd onder stralende zon en veel belangstelling onthuld bij het handelshuis aan de Industriekade. Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, SWI-oprichter Michel Kappen, gildemeesterlid Dick van Lent en kunstenaar Sonja van Egmond waren aanwezig bij de onthulling.

Verbinden met kunst en erfgoed

Jan van Vliet, voorzitter van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek, benadrukt de verbindende kracht van dit project. De honderdste Reuzentulpenbol markeert de 78e in de Duin- en Bollenstreek en belooft dat er nog meer zullen volgen. Het project overstijgt grenzen door kunstwerken in verschillende regio's te combineren en zo culturele verbindingen te leggen.

'Highlands meets Lowlands'

De honderdste bol, genaamd 'Highlands meets Lowlands', symboliseert de samenhang tussen Scotch Whisky Investments en de Duin- en Bollenstreek. De afbeeldingen van de Schotse Hooglanden en whiskyvaten aan de ene kant en de Hollandse Duinen en een ree aan de andere kant illustreren deze verbondenheid. De witte lelie op de bol staat symbool voor de symbolische waarde van SWI en het whiskymuseum.

Prins Pieter-Christiaan steunt het project

Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau prijst het 'Giant Tulip Bulbs' project als een inspirerend initiatief om de lokale cultuur te bevorderen en de regio te verbinden. Hij bewondert de creativiteit en samenwerking die tot uiting komen in de kunstzinnige Reuzentulpenbollen.