Wethouder Heleen Hooij bespreekt behoefte aan peukenbakken met vrijwilligers 'Teylingen Schoon'

26 sep , 11:12 Nieuws
image 8 66c472e20f514

Wethouder Heleen Hooij in gesprek over peukenbakken

Wethouder Heleen Hooij gaat in gesprek met de vrijwillige opruimers van zwerfafval, 'Teylingen Schoon', om te onderzoeken of er behoefte is aan de introductie van peukenbakken in de gemeente.

Twijfels over effectiviteit

De gemeente vraagt zich af of het plaatsen van peukenbakken daadwerkelijk effect zal hebben, aangezien er al gratis herbruikbare peukenzakjes beschikbaar zijn.

Asociaal weggooigedrag aanpakken

De Partij voor Teylingen (PvT) steunt het idee van het plaatsen van peukenbakken, zoals buurgemeente Noordwijk al doet, om het probleem van rondslingerende peuken en de milieuvervuiling aan te pakken.

Communicatie en educatie

De gemeente benadrukt de noodzaak van voortdurende aandacht voor de schadelijke impact van sigarettenfilters op het milieu. Concrete maatregelen, zoals communicatie, educatie en de beschikbaarheid van herbruikbare peukenzakjes, zijn al genomen.

Terughoudendheid van B&W

B&W tonen vooralsnog terughoudendheid bij het plaatsen van peukenbakken en benadrukken de lopende initiatieven zoals de inzet van grondstoffencoaches en communicatiecampagnes.

Oplossingen

Hoewel bewoners herbruikbare peukenzakjes kunnen ophalen, blijft de discussie over de effectiviteit van peukenbakken aanwezig. Het aanbrengen van extra bakjes aan bestaande afvalbakken wordt in twijfel getrokken vanwege het bestaande weggooigedrag van rokers.
Wethouder Hooij zal verder overleggen met Teylingen Schoon en de kwestie later weer voorleggen aan de raad.