Groep 7 van de Rank naar ‘Meer muziek in de klas’

Foto: De Rank

Groep 7 van basisschool de Rank uit Sassenheim doet mee aan de muzikale wedstrijd ‘Meer muziek in de klas’. Deze organisatie wil structureel muziekonderwijs op scholen stimuleren en organiseert elk jaar een wedstrijd voor basisschoolgroepen 5, 6 en 7

150 klassen stuurden een filmpje van een muzikale act in, dat betekent dat ruim 4000 kinderen meedoen met de wedstrijd. Groep 7 van de Rank was daar één van en zij zijn geselecteerd voor de audities voor de provincie Zuid-Holland. Via deze link kan je het ingezonden filmpje bekijken: https://www.meermuziekindeklas.nl/inzendingen/612.

Tijdens de auditie op 16 juni in Dordrecht gaan de klassen de strijd met elkaar aan binnen hun eigen provincie. Per provincie gaan drie klassen door naar het nieuwe familieprogramma ‘Lang Leve de Muziek Show’, dat vanaf het najaar elke zaterdagavond op NPO Zapp te zien is.

De twaalf winnaars van de shows krijgen de ultieme hoofdprijs; met de allergrootste schoolband optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017.

We hopen natuurlijk dat we doorgaan naar de volgende ronde!” (Basisschool de Rank)

 

Cookieinstellingen