Welzijn Teylingen introduceert ‘Welzijn Thuis’

Foto: pixabay

Om hulp vragen makkelijker te maken, biedt Welzijn Teylingen diensten aan in de vorm van het gratis lidmaatschap ‘Welzijn Thuis’. Voor mensen die in eigen huis en omgeving willen blijven wonen, maar er alleen voor staan of het samen even niet meer helemaal redden.

Alle Welzijn Thuis diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Zij vinden het leuk om iets voor een ander te doen. Het aanbod is opgezet rondom de behoeften van de inwoners van Teylingen en de beschikbaarheid van vrijwilligers.

Leden kunnen gebruik maken van de diensten klussen in huis, tuinonderhoud, maatjes als gezelschap, administratieve klusjes en de huistest. De vrijwilligers zetten zich ook in voor het installeren van persoonsalarmering.

Ook biedt Welzijn Teylingen de vervoersservice. Daarvoor hebben zij kortgeleden besloten zich als lokale partner aan te sluiten bij een landelijk initiatief van de ANWB. Hierdoor kunnen ze de dienst ANWB AutoMaatje aan het dienstenpakket toevoegen.

Bij deze vervoersservice helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners zo lang mogelijk mobiel te blijven en deel te blijven nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Welzijn Teylingen bemiddelt voor een rit naar de dokter, fysiotherapeut of het ziekenhuis. ANWB AutoMaatje kan ook ingeschakeld worden voor leuke doelen als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.

Ze staan op het Vrijetijdsfestival op zaterdag 17 juni in Park Rusthoff, waar de aftrap wordt gegeven voor de introductie van ‘Welzijn Thuis’ met de nieuwe dienst ANWB AutoMaatje. Ze hopen dan nieuwe vrijwilligers te kunnen inschrijven en vooral veel bekendheid te geven aan het dienstenpakket voor de mensen die wat steun kunnen gebruiken.

Wilt u lid worden of zich melden als vrijwilliger kunt u contact opnemen met Welzijn Teylingen, 0252-231805.

Cookieinstellingen