Forwodians blijft aan kop!

Nadat de dames van Forwodians vorige week de wedstrijd reglementair gewonnen hadden omdat de dames van Leiderdorp zich een avond van te voren afmelden, waren ze nu toch wel blij dat ze hun punten gewoon met een mooie pot basketbal konden verdienen.

D1 van Zoebas uit Zoetermeer was de tegenstander. Zoebas staat bijna onderaan in het klassement. Forwodians torent bovenaan met 26 punten uit veertien gewonnen wedstrijden.

Emma Brocken opende in de tweede minuut de wedstrijd met een score en dat scoren bleef ze de hele wedstrijd dan ook doen voor Forwodians. Inge Gouw wist drie maal te scoren van de 3 puntslijn, wat de stand sneller omhoog deed gaan. Niet alleen Inge was goed voor 3 punters, ook Fenny van de Nouland, Sabine den Os en Emma Brocken wisten van een afstand te scoren.

Zeneb Mansour Baker en Lotte van der Hulst, beide ijzersterk in de verdediging, wisten het voor hun tegenstanders moeilijk te maken om te scoren. Marjon van Egmond, sterk in de rebound en in het scoren van onder het bord vandaan, was met haar 18 punten topscoorder van de wedstrijd. Maar dat kon ze niet zonder de sterke quard Sabine den Os.

Ilse Smit maakte in de laatste minuut de eindstand op 77-38 voor Forwodians. Met tussenstanden van 14-5 en 38-15 wisten de dames al dat ze deze pot niet meer konden verliezen, maar het spel was pas afgelopen na het eindsignaal dus speelden ze nog twee periodes. De derde periode werd afgesloten met een tussenstand van 61-27.

Volgende week spelen de Voorhoutse dames uit tegen D3 van de Grasshoppers in Katwijk om 20.45 uur in sporthal Cleyn Duin in Katwijk op vrijdag 10 februari. D3 Grasshoppers staat 10de in het klassement.