De nieuwe appartementen aan de Herenstraat

Foto: Van Egmond Totaal Architectuur

Aan de Herenstraat 110 tot en met nummer 116 in Voorhout mogen na een heroverweging van de eerder nog afgewezen vergunning, toch nieuwe appartementen en winkels gebouwd  gaan worden.

Vorig jaar maart werd de omgevingsvergunning aangevraagd door de Raad bouwontwikkeling, maar deze werd in eerste instantie afgewezen. In het plan zouden niet genoeg parkeerplekken zijn opgenomen om in de parkeerbehoefte te voorzien voor alle nieuwe bewoners. Na een bezwaar en een hoorzitting hierover, heeft de commissie bezwaar en klachten het college geadviseerd om deze vergunning alsnog te verlenen.

Hoewel het bouwplan op grond van onze parkeernormen een parkeertekort heeft van 9 parkeerplaatsen in de avonduren, kan dit volgens bureau De Groot Volker (rapport 17 oktober 2016) in theorie in de omliggende wijk worden opgevangen zonder dat de parkeerdruk voor de omgeving te hoog wordt.” (gemeente Teylingen)

Ook de Teylinger Ondernemers Vereniging (TOV) heeft gepleit voor het verlenen van de omgevingsvergunning. Daarnaast wijst de commissie op het grotere belang van het bouwplan en op het beleid van de Rijksoverheid om winkelgebieden in Nederland te revistaliseren, leegstand te verminderen en functiewisseling naar woningen toe te laten. Het college heeft daarom alsnog ingestemd met de nieuwbouw.

Nieuwbouw

Van Egmond Totaal Architectuur heeft de opdracht gekregen voor het ontwerp van de nieuwbouw, waarvan hierboven de eerste impressie te zien is. Wanneer de sloop van de oude gebouwen en de bouw van de nieuwbouw gaat starten, is volgens de Raad nog niet exact bekend, maar dit zal zeker ergens in de loop van dit jaar worden uitgevoerd.

Cookieinstellingen