Jongerenwerk Welzijnskwartier start The Bully Project

Foto: pixabay

Jongerenwerk Welzijnskwartier richt zich met het educatieve project ‘The Bully Project’ op het thema pesten. Aan de hand van spannende activiteiten gaan zij, samen met jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar, aan de slag met het thema pesten.

Wat is het, wat doet het met je, en hoe ga je er mee om? Dat zijn onder andere vragen die bij dit thema naar voren komen. Ook behandelen ze wat het verschil is tussen pesten en plagen. Niet alleen vanuit het oogpunt van het slachtoffer maar ook vanuit de dader, de meelopers en bijvoorbeeld de klokkenluider wordt hiernaar gekeken.

Vier leuke, actieve, en educatieve middagen staan er gepland. Vanaf donderdag 2 februari tussen 16.00 tot 17.30 gaan ze op verschillende locaties een aantal aspecten behandelen. Het schema is hieronder te lezen.

Dit project laat de jongeren inzien dat pesten niet fijn is, ook niet als je zelf pest en dat de hele klas, of groep hier iets aan kan doen. Het is een project waarin op een zeer luchtige manier wordt uitgelegd wat pesten precies en plagen precies is en hoe ermee om te gaan.

  • 2 Februari: in buurtkamer de molen – uitleg pesten en plagen met grappige spelvormen.
  • 9 Februari: in jongerencentrum ex-voto – een weerbaarheid training.
  • 16 Februari: in jongerencentrum Fascinus – film: A girl like her.
  • 23 Februari: bij scouting Tjarda Sassenheim – een korte rots en water training.

Meedoen is gratis en aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected] Voor meer informatie kan je bellen met Richard Grimbergen, 0610704075.

Cookieinstellingen