Bernardus start de volgende verbouwing

Foto: Marente

Bernardus is hard op weg om een geheel vernieuwde woonzorglocatie te worden. Nadat eerder afdeling Dever en de entree waren verbouwd, is in december 2016 ook Ter Leede opgeleverd en over een maand wordt alweer gestart met de verbouw van afdeling Teylingen. In mei wordt de tuin onder handen genomen.

Ter Leede is gereed

Vlak voor de Kerst was de verbouwing van Ter Leede helemaal klaar. Alle 31 woningen van de bewoners op de begane grond van Bernardus hebben een nieuwe vloerbedekking, gordijnen en een schilderbeurt gekregen. Ook de gangen zijn helemaal vernieuwd. De mooie sfeervolle verlichting valt direct op. Overdag veel licht en ’s nachts flink gedimd licht, wat door de bewoners als zeer prettig ervaren wordt om het dag en nachtritme te stimuleren.

Manager Leo Bellekom is erg enthousiast: “En dan de drie nieuwe huiskamers! Die springen er uit! Wat zijn die ruim geworden met allemaal een prachtige keuken, waar vanaf de eerste dag al gebruik van gemaakt wordt. Dat is wel even anders binnenkomen, je loopt als vanzelf op de heerlijke bak-, kook- en etensluchten af.”

Verbouwing van de afdeling Teylingen

Op 31 januari en 1 februari verhuist afdeling Teylingen, ook wel bekend als ‘de Revalidatie’, van Bernardus naar Mariënhaven in Warmond. Daar wordt een deel van het bestaande verpleeghuis verbouwd tot revalidatiecentrum. Hier worden de revalidatieafdelingen van Bernardus en Van Wijckerslooth samengevoegd.

Meteen na de verhuizing start op 2 februari in Bernardus de verbouwing van afdeling Teylingen. Net als bij Dever en bij Ter Leede krijgen alle kamers van de bewoners, de gangen en de huiskamers een fraaie facelift. Zodra de verbouwing van Teylingen klaar is, komen onder andere de bewoners van Ter Leede daar wonen. Die gaan dus een etage omhoog.

Plannen voor een belevingstuin

De vrijgekomen appartementen op de begane grond zijn bestemd voor mensen die op jonge leeftijd dementie krijgen. Deze verhuizen begin mei uit Mariënhaven naar hun nieuwe woning op Ter Leede. Deze bewoners hebben veel behoefte aan ruimte binnen en vooral ook buiten. De bestaande tuin rond het oude verpleeghuis van Bernardus wordt hiertoe omgevormd tot een mooie belevingstuin.

Bellekom: “Tuinarchitect Ruud Aanhane uit Warmond heeft belangeloos een fraai plan gemaakt voor een schitterende belevingstuin. Er komt een mooie rondwandeling die leidt langs verschillende plekken, waar iedere keer weer iets anders valt te ontdekken.”

En uiteraard is er volop aandacht voor het plukken van bloemen, fruit en vruchten. Maar ook een moestuin en dieren ontbreken niet. Het plan is intussen ingediend bij verschillende fondsen.

Cookieinstellingen