Verkeerscontrole op verlichting, aanhangers en bromfietsers

Foto: Wijkagenten Teylingen

Vandaag hebben de wijkagenten van Teylingen samen met collega’s op de motor op meerdere plekken verkeerscontroles uitgevoerd. Zo werd er gecontroleerd op fietsverlichting, op de technische staat van aanhangwagens en bromfietsen, het dragen van een autogordel en het rijbewijs.

Station Sassenheim

Vanmorgen vroeg begon de controle bij het station in Sassenheim. Hier werd vooral gelet op het dragen van verlichting van fietsers en op bromfietsers. Het beeld was erg positief, het gros had verlichting. Toch zijn er nog negen fietsers zonder verlichting bekeurd. Alle gecontroleerde bromfietsen waren in orde.

Parklaan Sassenheim

Aan de Parklaan in Sassenheim werd later op de ochtend de controle voortgezet. Hier werd speciaal gelet op de technische staat van aanhangwagens en eveneens weer op bromfietsen, het dragen van een autogordel en rijbewijs.

Een bromfiets met teveel vermogen kreeg een bekeuring en ook een aanhangwagen waarbij de losbreekrem niet in orde was, werd op de bon geslingerd. Verder zijn er twee bestuurders bekeurd voor het niet kunnen tonen van hun rijbewijs.

Voorhout

Ook in Voorhout werd een controle uitgevoerd. Op de ‘s-Gravendamseweg werd een bestuurder op een scooter van de weg geplukt. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs, de scooter was niet verzekerd, het kenteken was niet geldig. De scooter is daarom uit het verkeer gehaald en de bestuurder krijgt een proces-verbaal.

Cookieinstellingen