Inloopavond nieuwbouwproject Hooghkamer

Foto: Lisa de Blok

Op woensdag 18 januari is er een inloopavond over nieuwbouwproject Hooghkamer in Voorhout. Daar kan iedereen die belangstelling heeft, een toelichting krijgen op het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan.

De inloopavond is in het Bestuurscentrum, Raadhuisplein 1 in Voorhout. Binnenlopen kan tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Er is ook informatie op het stedenbouwkundig plan en de verkoop en verhuur van een aantal woningen. Hooghkamer ligt aan de rand van Voorhout in de gemeente Teylingen. Een mix van woningen in het groen en een goede bereikbaarheid typeren deze toekomstige woonwijk.

De inloopavond

Tijdens de inloopavond kunnen belangstellenden uitleg krijgen bij de tekeningen van het ontwerp bestemmingsplan Hooghkamer 2011, 3e herziening en het ontwerp exploitatieplan Hooghkamer 2011, 3e herziening. Deze plannen liggen van maandag 16 januari tot en met maandag 27 februari 2017 ter inzage. In die periode kunnen zienswijzen worden ingediend op de plannen.

Tijdens de inloopavond is het ook mogelijk standpunten mee te geven over de plannen. Daarvoor liggen reactieformulieren klaar. Deze standpunten worden als zienswijze in behandeling genomen. Klik op deze link voor meer informatie.

Wonen in een waterrijke omgeving

Wonen in Hooghkamer betekent een mooie mix van woningen en daarmee voor ieder wat wils. Er zijn woningen in de sociale (huur)sector: rijwoningen en appartementen, én in de marktsector: vrijstaand, tweekappers, rijwoningen en appartementen. Belangstellenden kunnen op 18 januari ook kijken naar het nieuwe stedenbouwkundig deelplan Hooghkamer.

De ontwerper van bureau Kokon is aanwezig voor een toelichting op dit plan, dat de bouw van de 391 woningen mogelijk maakt. Verder geven projectontwikkelaars en hun makelaars informatie over de verkoop en verhuur van de 391 woningen.

Inrichting park Molentocht

Het park Molentocht ligt centraal in de toekomstige woonwijk. Op basis van de reacties tijdens de informatieavond van 13 oktober 2016, is het ontwerp van park Molentocht aangepast en als definitief ontwerp in het stedenbouwkundig plan opgenomen. Het ontwerp is tijdens de inloopavond te bekijken. In april/mei 2017 vindt de eerste fase van de parkaanleg plaats en eind 2017 zal de tweede fase klaar zijn.

Componistenlaan in 2017

Voor vragen over de planning en fasering van de inrichting van de openbare ruimte kan men 18 januari ook terecht. Naar verwachting wordt medio 2017 de Componistenlaan opengesteld voor bewoners en bezoekers van Hooghkamer. De Componistenlaan dient ook voor het doorgaand verkeer voor automobilisten, voetgangers en fietsers in dit deel van Voorhout.

Goede bereikbaarheid

Hooghkamer ligt in hartje Randstad, in een open en landelijke locatie tussen de bollenvelden en de duinen en aan de Kagerplassen. Teylingen is goed bereikbaar met de auto (A44), het openbaar vervoer en met de fiets. De gemeente heeft twee NS stations: Sassenheim en Voorhout.

Cookieinstellingen