Oefenen met levensechte trainingspoppen

Foto: pixabay

De school voor mantelzorgers van Marente start in februari met drie praktische workshops voor mantelzorgers. Tijdens deze workshops delen zorgverleners van de zorgorganisatie hun kennis en vaardigheden met geïnteresseerden.

Erg leerzaam voor mensen die zorg dragen voor een familielid of kennis. De drie onderwerpen van de workshops:

  • dagelijkse verzorging thuis,
  • verpleegkundige handelingen,
  • het gebruik van hulpmiddelen.

Mantelzorgers leren van zorgverleners

Voor mantelzorgers en zorgverleners is het een dagelijkse bezigheid; het wassen van de naaste of cliënt. Mantelzorgers zijn hier vaak juist niet voor opgeleid. Lenny Vleugel, Adviseur Opleiden bij Marente: “Wij doen voortdurend aan scholing voor ons personeel. Deze kennis gebruiken wij nu ook om mantelzorgers en vrijwilligers de basis van het zorgverlenen te leren.”

Als je voor een ander zorgt, wil je dat immers zo goed mogelijk doen. In eenmalige bijeenkomsten leren we hoe iemand een naaste kan helpen bij onder andere opstaan uit bed, of rondom medicatie. Dit doen we in onze praktijklokalen waar we ook kunnen oefenen met levensechte trainingspoppen.”

Drie thema’s

Drie workshops met drie thema’s. Tijdens de workshop over de dagelijkse verzorging thuis wordt gericht op onder andere aankleden, opstaan, douchen en lopen. Bij verpleegkundige handelingen deelt de zorgverlener kennis over medicatie, slikproblemen en het toedienen van zuurstof. De derde workshop focust op de hulpmiddelen die nodig kunnen zijn bij de mantelzorg.

Meer informatie

Begin februari gaat de eerste workshop van start. Iedereen is welkom. U kunt zich aanmelden op www.marente.nl/workshop of 071 409 32 23.

Kom vooral uw ervaringen en kennis uitwisselen, dat zullen onze zorgverleners ook doen.”

Cookieinstellingen