Duurzame ochtend op project Hooghkamer

Foto: Bouwbedrijf G.J. van der Hulst

Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid, maandag 10 oktober, zijn wethouders Brekelmans en Van Kempen samen met raadsleden van gemeente Teylingen de dag gestart met een duurzaam ontbijt op de bouwplaats van Hooghkamer.

Op initiatief van Bouwbedrijf G.J. van der Hulst en Heijmans kregen zij een kijkje op de bouw van project Hooghkamer in Voorhout, waarbij veel aandacht werd besteed aan duurzaam bouwen.

Yvonne van der Hulst, eigenaar/directeur Bouwbedrijf G.J. van der Hulst en Gert-Jan Hanekamp, Heijmans namen de raadsleden tijdens het ontbijt mee in hun verhaal over project Hooghkamer. Zij legden daarbij de nadruk op duurzaam bouwen.

Hooghkamer

Voor dit project bouwt Van der Hulst momenteel veertig eengezinswoningen. Samen in een bouwcombinatie met KBM bouwt Van der Hulst ook nog eens 105 appartementen, waarvan 73 in opdracht van corporatie Stek en 32 koopappartementen.

hooghkamer-1

Duurzaam bouwen

Bij de ontwikkeling van Hooghkamer is er veel aandacht besteed aan groen in de wijk. Daarnaast wordt er duurzaam gebouwd, onder meer door het scheiden van bouwafval dat vervolgens als grondstof wordt afgevoerd. Maar ook door het toepassen van zonnepanelen, led-verlichting en triple beglazing in de woningen.

Ecozuil: self supporting oplaadpunt

Als kers op de taart onthulden Yvonne van der Hulst en Gert-Jan Hanekamp de Ecozuil. Dit is een oplaadpunt, volledig self supporting, dat stroom genereert door middel van een zonnepaneel welke in de laadzuil wordt opgeslagen. Hier zijn aansluitpunten aanwezig met usb voor een tablet, mobiele telefoon, maar ook een aansluitpunt voor een E-bike of elektrische scooter.

“Een duurzame toevoeging voor een mooie duurzame woonwijk, waar iedereen plezier van kan hebben.” (Yvonne van der Hulst)

foto-2-rondleiding-project-hooghkamer-dag-van-de-duurzaamheid-1

Een kijkje op de bouw

Een rondleiding door het nieuw te bouwen appartementencomplex Hart van Hooghkamer (een project van bouwcombinatie G.J. van der Hulst en KBM) en een kijkje bij de rug-aan-rug woningen (Heijmans) gaven meer inzicht in duurzaamheid en innovaties in de bouw. Kortom, een mooie bijdrage aan het vergroten van het draagvlak voor innovatief en duurzaam bouwen!

Meer weten over wonen in project Hooghkamer in Voorhout? Kijk op www.hooghkamer-voorhout.nl.

Cookieinstellingen