Preventiebijeenkomst winkelcriminaliteit Sassenheim

Foto: pixabay

Dinsdag 27 september organiseert de gemeente samen met de politie, brandweer, de TOV Sassenheim en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een preventiebijeenkomst rondom winkelcriminaliteit.

Deze bijeenkomst is bestemd voor ondernemers en medewerkers in de detailhandel. Tijdens deze interactieve bijeenkomst leren de deelnemers wat zij zelf kunnen doen om het risico op agressie, winkeldiefstal, afpersing of een overval kunnen verkleinen. De bijeenkomst wordt gehouden in De Oude Tol in Sassenheim.

Agressie, winkeldiefstal, afpersing, geweld en een overval hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroom  box zijn daarbij een hulpmiddel.

Aanmelden

Ondernemers en medewerkers in de detailhandel  kunnen zich voor 21 september aanmelden via de website www.laatjenietovervallen.nl. De bijeenkomst is gratis en wordt aangeboden door de samenwerkingspartners van het ‘Keurmerk Veilig Ondernemen’.

Roadshow

Op woensdag 14 september bezoekt een promotieteam de ondernemers voor een persoonlijke uitnodiging. Men krijgt dan een korte toelichting over het belang van de bijeenkomst en de praktische waarde voor de veiligheid in hun bedrijf. Een opvallende actie Mini speelt een ondersteunende rol bij de flyeractie.

Preventiebijeenkomst winkelcriminaliteit ‘Laat je niet overvallen’

  • Bestemd voor: ondernemers en medewerkers in de detailhandel
  • Datum: dinsdag 27 september
  • Tijd: 18.30 – 22.15 uur
  • Locatie: De Oude Tol, Hoofdstraat 147, Sassenheim
  • Kosten: gratis
  • Aanmelden: voor 21 september via www.laatjenietovervallen.nl

 

Reacties