Spullen uit voormalig gemeentehuis Warmond veiliggesteld

Foto: google maps

Gemeente Teylingen heeft alle achtergebleven spullen uit het voormalig gemeentehuis in Warmond weggehaald. Het doornemen van de spullen is in volle gang, een groot deel van de papieren is inmiddels bekeken. Om een zorgvuldige afhandeling in gang te zetten is met de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) contact gezocht.

In het leegstaande pand lagen nog spullen waaronder in een kluis. Dit blijkt grotendeels papierafval te zijn, waaronder lege dossiermappen, acht kratten Staatscouranten en oude reclamefolders. Er zijn ook een aantal papieren en floppydisks gevonden die aanleiding gaven tot nader onderzoek. Deze zijn overgebracht naar het gemeentekantoor in Sassenheim.

Eerste bevindingen

Er zijn 66 brieven uit de periode voor 1989 waar een naam op staat. De inhoud is per brief bekeken. De Informatiebeveiligingsdienst (IBD) adviseert ons om onze bevindingen te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit advies nemen we over. Wij gaan ook in overleg met de IBD na of het nodig is de betrokkenen te informeren.” (Gemeente Teylingen)

De oude floppydisks die zijn gevonden, worden onderzocht door de afdeling ICT van de gemeente.

Zorgvuldigheid

Voorop staat dat er nooit spullen hadden mogen achterblijven. De gemeente Teylingen streeft ernaar zorgvuldig om te gaan met informatie. Bij het afstoten van het pand, na de fusie in 2006, is dit niet goed gegaan.

Dit vinden we heel vervelend. We doen er alles aan om deze zaak zorgvuldig af te handelen en afspraken te maken om dit in de toekomst te voorkomen.”

Achtergrond

Op 6 september zijn mensen het omheinde pand ingegaan en hebben achtergebleven spullen gefilmd. Dit bericht is vervolgens getwitterd. Nadat het filmpje van het pand openbaar werd gemaakt, heeft de gemeente direct voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat nog meer mensen het pand oneigenlijk betreden. Het pand is afgesloten en de spullen zijn allemaal verwijderd. De politie doet nog nader onderzoek naar het betreden van het pand.

We zullen de komende dagen werk maken van een goede afhandeling. Als bestuur nemen we de verantwoordelijkheid om dit zorgvuldig te doen.”

Reacties

Cookieinstellingen